VIDEO: Zommera receptes no Latvijas produktiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Kampaņas “Ēd garšīgāk ar karotīti!” ietvaros Latvijā labi zināmi pavāri stājušies pie plīts ar uzdevumu – maltītes pagatavot no vietējiem – Zaļās un Bordo karotītes produktiem. Šodien iepazīstinām ar Raimonda Zommera receptēm.

Video receptes pieejamas šeit:

Atbildot uz jautājumu, kāpēc Raimonds Zommers izvēlas produktus, kas marķēti ar karotītes kvalitātes zīmēm, restorāna „Entresol” šefpavārs atbild: “Jo šie produkti atbilst ļoti augstiem kvalitātes standartiem, tie nesatur ĢMO, ko visi gan jau ir dzirdējuši un zina. Un galu galā tie ir ražoti tepat Latvijā un sertificēti Pārtikas un veterinārajā dienestā. Garšīgi sanāk, ko mums vairāk vajag!”

Raimonda Zommera receptes.

Uzkoda

Tomātu buljons ar kartupeļu čipsiem, ogu pulveri un garšaugu majonēzi

Foto: Publicitātes foto

Pagatavošana 4 personām

Tomāti 1 kg

Šalotes sīpols 1 gab.

Garšaugi 1 bunte

Sāls, pipari

Eļļa gritēšanai 1 l

Kartupeļi 3 gab.

Ogu pulveris 1 ēd. k.

Olas dzeltenumi 2 gab.

Sinepes Dijone 1 ēd. k.

Garšaugu eļļa 100 ml

Tomātus, šalotes sīpolus, garšaugus samazgā un sagriež pēc iespējas smalkāk vai sablendē, pievieno sāli un liek iegūto masu uz smalka sieta, ļauj buljonam lēni notecēt, pirms pasniegšanas izgaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli vai etiķi, un pasniedz.

Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs un nofritē eļļā 180 grādu temperatūrā, līdz tie kļūst zeltaini brūni, liek uz salvetēm un pārkaisa ar ogu pulveri.

Majonēze – liek traukā olas dzeltenumus, sinepes, sāli un, lēni pievienojot garšaugu eļļu, maisa, līdz iegūst majonēzes konsistenci.

Pamatēdiens

Liellopa aste ar sēņu ravioli un ziedkāpostiem

Foto: Publicitātes foto

Liellopa aste 2 kg

Eļļa 50 ml

Šalotes sīpols 1 gab.

Ķiploks 1 gab.

Burkāni 1 gab.

Sēņu ravioli 800 g

Ziedkāposts 1 galviņa

Sāls, pipari

Liellopa asti sagriež mazākos gabaliņos, liek katliņā un kopā ar sīpoliem, ķiplokiem, burkāniem labi apcep (zeltaini brūnus), pārlej ar ūdeni un vāra, līdz aste ir mīksta, tad nokāš (saglabājot buljonu), atdala gaļu no kauliem un liek atpakaļ buljonā, vāra uz lēnas uguns kopā ar ravioli apmēram 6 min., liek traukā, pasniedzot dekorē ar ziedkāposta salātiem.

Ziedkāposta salāti – ziedkāpostam veic pirmsapstrādi, lapiņām cieto daļu attīra, ziedkāpostu sagriež šķēlītēs, samaisa ar sāli, eļļu un pasniedz.

Deserts

Ābolu biezenis ar biezpiena uzputeni un zemeņu saldējumu

Foto: Publicitātes foto

Āboli 800 g

Sviests 100 g

Cukurs 400 g

Biezpiens 400 g

Zemenes 300 g

Saldais krējums 200 ml

Āboliem veic pirmsapstrādi, nomizo, sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā un karsē kopā ar sviestu un cukuru tik ilgi, līdz āboli jau sāk jukt laukā, pasniedz siltus. Biezpienu sajauc ar cukuru un, maksimāli izmīcot kunkuļus, samaisa (pēc vajadzības pievieno saldo krējumu).

Zemenes liek traukā, pievieno cukuru, saldo krējumu, samīca ogas (daļēji) un saldē, lēni maisot ar slāpekli, vai arī liek saldētavā un pakāpeniski iemaisa sasalušās saldējuma daļas (gar bļodas malām un augšu).

Labu apetīti!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu