Foto ⟩ Pie "Hanzas perona" sabojāts Indriķa Ģelža mākslas darbs (4)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Hanzas Perons/Facebook

Pagājušās nedēļas nogalē ļaunprātīgi sabojāts izstādes "Force[d] Majeure" dalībnieka un mākslinieka Indriķa Ģelža radītais darbs, kas eksponēts pie kultūrvietas "Hanzas perons", Rīgā.

Kā informēja "Hanzas peronā", pēc izstādes organizatoru rīcībā esošās informācijas ļaundaris notikuma vietā ticis aizturēts, taču mākslas darbs ir neglābjami cietis.

Valsts policijas preses pārstāve Krista Andersone informēja, ka 10. oktobra naktī policija saņēma izsaukumu uz adresi Hanzas ielā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka tikusi dedzināta viena no skulptūrām, kas novietota pie "Hanzas Perona".

Teritorijas apsardzes darbinieks norādīja uz iespējamo vainīgo personu, kura atradās turpat netālu.

Par iepriekš minēto noziegumu policija aizturēja 1988. gadā dzimušu vīrieti.

Policijā sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem.

Vīrietim par šādu noziegumu piemērots drošības līdzeklis - uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā.

Ģelzis izstādei radīja jaunu brīvstāvošu skulptūru ar nosaukumu "Low-Hanging Fruit". Tās karkass veidots no nerūsējošā tērauda, darba aprises precizētas darba procesā, māksliniekam lietojot iepriekš neizmantotus materiālus. Daļa no šiem materiāliem ir nodedzināti.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu