Šefpavārs Dreibants: Ja ražotājam ir karotīte, viņš rūpēsies, lai to nezaudētu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pārtikas ražotājiem, kuri ieguvuši Zaļās vai Bordo karotītes kvalitātes zīmes, ir jāstrādā tikpat rūpīgi, centīgi un neatlaidīgi kā pavāriem un restorāniem, kas arī katru gadu tiek novērtēti, salīdzinājumu min šefpavārs Ēriks Dreibants, gatavojot maltīti no Latvijas produktiem.

Recepšu video pieejams šeit: 

“Strādājot virtuvē, pats svarīgākais man ir izmantot labus produktus. Atverot mūsu ledusskapi vai sausās noliktavas, pirmais, ko ieraudzīsiet, būs Latvijas produkti, un īpaši izcelti ir produkti ar Zaļās karotītes marķējumu,” stāsta šefpavārs ar vairāk nekā 25 piecu gadu pieredzi Ēriks Dreibants.

“Es zinu un esmu pārliecināts – ja ražotājam ir šāda karotīte, tad viņš noteikti rūpēsies, lai šo kvalitātes zīmi saglabātu arī nākamgad un visus citus gadus, jo pazaudēt šo zīmi būtu kā pazaudēt savu cieņu,” uzsver pavāru mājas Līgatnē saimnieks, piebilstot, ka Zaļās un Bordo karotītes zīmes ražotājiem netiek piešķirtas uz mūžu. Katru gadu ir jāpierāda produkcijas atbilstība nemainīgi augstajiem kvalitātes rādītājiem.

Gatavojot maltīti, Ē. Dreibants atklāj, ka produktiem ar Zaļo un Bordo karotīti tiek pievērsta daudz lielāka uzmanība, lai nav par daudz sāls un cukura, lai produkts, kuru ēdam, būtu veselīgs. Prasības šiem produktiem ir augstākas nekā noteikts Latvijā.

Šefpavāra ieteikums, iepērkot pārtiku savai ģimenei, būtu skatīties, kādus produktus mēs izvēlamies. “Protams, var apjukt tajā plašajā klāstā, kas ir ar krāsainām etiķetēm latviešu valodā sarakstīts, bet zīme Zaļā karotīte būs kā apliecinājums, ka produkti nāk tepat no Latvijas. Tādu ēdienu es labprāt ēdu savās mājās un gatavoju arī saviem bērniem,” norāda E. Dreibants.

Ērika Dreibanta receptes.

Receptes 4 personām

Uzkoda

Kazas siers ar maizes drupačām, briedinātām nerafinētā rapšu eļļā ar tomātiem

Foto: Publicitātes foto

Kazas siers 300 g

Rupjmaize 1 šķēle

Nerafinētā rapšu eļļa 1 ēd k

Bērzu sulas sīrups 1 ēd k

Salātu lapas galviņa 1 gab

Tomāti 4 gab

Kazas sieru saputo. Rupjmaizi sadrupina, pievieno eļļu, sīrupu un visu rūpīgi samaisa. Salātgalvu sagriež četrās daļās. Tomātus sagriež daiviņās. Visas salātu sastāvdaļas kārto šķīvī.

Pamatēdiens – sakšuka

Olas, mājas siers, tomāti, tomātu mērce, vistas fileja, pētersīļi, paprika

Foto: Publicitātes foto

Vistas fileja 200 g

Sarkanie sīpoli 1 gab

Ķiploks 2 daiviņas

Čili naža gals

Eļļa

Paprika 1 gab

Lečo 500 g

Olas 4 gab

Pētersīļi 1 bunte

Siers 100 g

Koriandrs sēklas 1/2 t k

Sāls

Sīpolus sagriež nelielos gabaliņos un cep dziļā pannā, līdz tie kļūst mīksti. Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, ķiplokus, cep dažas minūtes. Apcep strēmelēs sagrieztu vistas fileju. Pievieno lečo, kuminu un sāli, un visu uz lēnas uguns sasautē 30 min, laiku palaikam apmaisot. Pievieno pētersīļus, pasautē 5 min. Visu liek cepeškrāsns pannā, iesit olu, uzliek kubiņos sagrieztu sieru un liek iekšā uzkarsētā cepeškrāsni līdz 180 Co un cep +/- 20 min.

Deserts

Putots krējums ar krūmmellenēm, kaltētām avenēm, auzu pārslām un rudzu pārslām

Foto: Publicitātes foto

Krējums 300 g

Cukurs 70 g

Krūmmellenes 300 g

Rudzu pārslas 60 g

Auzu pārslas 60 g

Kaltētas avenes 1 t k

Skābo krējumu saputo ar cukuru. No visām izejvielām traukā gatavo deserta kārtojumu – kārtās liek rudzu pārslas, auzu pārslas, krējumu un tā divas reizes. Virsū uzkaisa kaltētas avenes un krūmmellenes. Liek ledusskapī atdzesēties 3 - 5 h.

Gardi ēduši!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu