Operatīvo dienestu vidū vismazāk darbinieku vakcinējušies VUGD (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls.
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Līdz ar prasību par vakcinēšanos pret Covid-19 daļā valsts un pašvaldību iestāžu ir bažas par darbinieku zaudēšanu. Operatīvajos dienestos viskritiskākā situācija ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), ziņo LTV raidījums "Dienas ziņas".

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jēkabpils daļā  pret Covid-19 vakcinējušies gandrīz visi darbinieki, trīs sākuši vakcinācijas procesu. 

Patlaban VUGD dienestā 73% nodarbināto ir ieguvuši vakcinēšanās un pārslimošanas sertifikātus, no kuriem 68% ir vakcinējušies.

VUGD Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieks Jānis Grīnbergs raidījumā sacīja, ka Vidzemes reģiona brigādē ir 70% vakcinētu cilvēku, Rīgas reģionā – 69%, Latgales reģiona brigādē 67%, Zemgales reģiona brigādē 64%, Kurzemes reģiona brigādē – 51%, savukārt Kurzemē ir vismazāk – tikai puse.

Vēl nav iespējams pateikt, cik cilvēku pēc 15. novembra varētu zaudēt iespēju strādāt, jo vakcinēšanās pret Covid-19 turpinās.

“Protams, ir dažādas spekulācijas, ir bijuši pat skaitļi, ka 600 cilvēku. Bet es domāju, ka tā īsti nevarētu būt patiesība, jo noteikti cilvēki domās, ko darīt atbilstoši šai situācijai,” sacīja Grīnbergs.

Tikmēr 41 VUGD darbinieka vārdā tika izsūtīta vēstule, kas aicina Saeimas deputātus atcelt prasību par vakcinēšanās pienākumu.

Šobrīd visvairāk vakcinēto darbinieku ir Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), kur pilnībā vakcinējušies ir aptuveni 94% no 3500 darbiniekiem.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu