VW varētu nākties atlaist līdz pat 30 000 cilvēku, tomēr uzņēmums to noliedz

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jauna automašīna Volkswagen montāžas rūpnīcā
Jauna automašīna Volkswagen montāžas rūpnīcā Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" trešdien noraidīja izskanējušo informāciju, ka tam varētu nākties likvidēt līdz pat 30 000 darbavietu, ja nespēs samazināt ar pāreju uz elektrisko automobiļu ražošanu saistītās izmaksas.

Iepriekš trešdien kāds informācijas avots uzņēmumā pavēstīja, ka autoražotāja vadītājs Herberts Dīss šādu brīdinājumu izteicis nesen notikušajā uzraudzības padomes sanāksmē.

Laikraksts "Handelsblatt" rakstīja, ka Dīss 24.septembrī notikušajā sanāksmē paudis bažas par "Volkswagen" nākotni un sūdzējies, ka salīdzinājumā ar konkurentiem uzņēmuma izmaksas ir pārāk augstas.

""Volkswagen" restrukturizācija varētu uzņēmumā apdraudēt katru ceturto darbavietu un 30 000 darbavietu likvidēšana ir iespējama," atsaucoties uz iekšējām diskusijām, vēstīja laikraksts.

Tikmēr informācijas avots uzraudzības padomē norādījis, ka Dīss izteicis spekulācijas par sliktākā gadījuma scenāriju un vilcis paralēles ar četru dienu darba nedēļas ieviešanu 1994.gadā, pateicoties kurai tika nosargāti 30 000 darbavietu.

Taču šis informācijas avots uzsvēra, ka jautājums par 30 000 darbavietu likvidēšanu netiek izskatīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu