Ikšķilē dzērājšoferis piepūš pilnu alkometru (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Reģionālās pašvaldības policisti Ikšķiles centrā aizturēts autovadītājs, kura reibums izrādījies tik liels, ka sasniegts alkometra mērījumu limits.

Policisti informāciju par it kā dzērušām personām automašīnā pie veikala saņēma no vērīgiem Ikšķiles iedzīvotājiem. Uz vietu, kur atradās automašīna, devās policijas ekipāža, tomēr spēkratā cilvēkus nesastapa. Viņi piefiksēja mašīnu un devās prom.

"Pēc 30 minūtēm policisti atkal brauca garām veikalam, bet automašīnas tur vairs nebija. Pēc aculiecinieku teiktā, tā bija devusies Tīnūžu virzienā un ekipāža devās turp. Operatīvi noreaģējot, ekipāža ievēroja šo Volvo automašīnu un to apturēja. Salonā bija jūtama spēcīga alkohola smaka, ko šoferis arī nenoliedza. Vadītājam tika piedāvāts pārbaudīt reibumu, tomēr tas nebija iespējams. Arī uz notikuma vietu izsauktajiem Ceļu policijas darbiniekiem bija nepieciešama apmēram pusstunda, lai iegūtu pirmos rezultātus. Mēŗijumā atklājās, ka šoferis pie stūres sēdies vismaz 5 promiļu reibumā, jo pirmais mērījums bija 4,7 promiles, bet otrais - piecas promiles. Vairāk par 5 promilēm policijas alkometri nemēra," raidījumam Degpunktā pastāstīja Reģionālās pašvaldības policijas Ikšķiles nodaļas priekšnieks Jānis Indriksons.

Jautāts, kā gadījies sasniegt tādu reibuma pakāpi, Volvo vadītājs likuma sargiem atzinis, ka viņi kaut kur būvējot māju un jau piecas dienas "atzīmējot" būvniecību. Rezultātā arī promiļu ir vairāk, nekā spēj noteikt policijas mērierīces.

Kā jau ziņots iepriekš, sods par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā, kas lielāks par 1,5 promilēm, ir tiesību atņemšana uz pieciem gadiem un naudas sods līdz 2000 eiro apmērā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu