Covid-19: Krievijā jauni diennaktī saslimušo un mirušo rekordi (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Krievijā aizvadītajā diennaktī sasniegti jauni ar Covid-19 saslimušo un no slimības mirušo rekordi, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Saskaņā ar Covid-19 apkarošanas operatīvā štāba datiem, pagājušajā diennaktī Krievijā reģistrēti 31 299 jauni saslimšanas gadījumi. Kopējais Krievijā fiksētais Covid-19 gadījumu skaits sasniedzis 7 892 980.

No Covid-19 pagājušajā diennaktī miruši 986 cilvēki, kas arī ir jauns rekords. Kopš epidēmijas sākumā no šīs slimības nomiruši 220 315 cilvēki, kas ir lielākais Eiropas valstu vidū.

Covid-19 izplatība Krievijā atkal sāka palielināties septembra vidū.

Pilnība vakcinēts 31% iedzīvotāju, liecina tīmekļa vietnes "Gogov" aplēses.

Dažos reģionos no jauna ieviesti QR kodi iekļūšanai sabiedriskās vietās, bet nekādi citi stingri ierobežojumi ieviesti netiek.

Kremlis gauso vakcinācijas gaitu dēvē par nepieņemamu, tomēr nevēlas no jauna ieviest nopietnus ierobežojumus, šonedēļ norādot - varasiestādēm ir jānodrošina, ka "ekonomika turpina strādāt".

Veselības ministrs Mihails Muraško ceturtdien vīrusa izplatībā vainoja iedzīvotāju uzvedību un mudināja vakcinēties.

"Ja mēs tagad neieviesīsim vispārējus ierobežojošus pasākumus, mums jārēķinās ar risku, ka gadījumu skaits pieaugs," ministra teikto citē ziņu aģentūra TASS. Konkrētus iespējamos ierobežojumus viņš neminēja.

Kaut arī Krievijā izstrādātās vakcīnas ir pieejamas mēnešiem ilgi, varasiestādēm grūti pārliecināt pret vakcīnām skeptiski noskaņotos iedzīvotājus. Kā liecina sabiedriskās domas pētījumi, vairāk nekā puse iedzīvotāju vakcinēties negrasās.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu