Reaģējot uz vandalismu, LMA norisināsies "Latvijas mākslas brīvības bēres" (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ļaunprātīgi sabojāts Indriķa Ģelža mākslas darbs izstādei Force[d] Majeure pie Hanzas perona
Ļaunprātīgi sabojāts Indriķa Ģelža mākslas darbs izstādei Force[d] Majeure pie Hanzas perona Foto: publicitātes

Reaģējot uz pēdējā laikā pieaugošo vandalismu, vairāku publiskās mākslas darbu demolēšanu, kā arī potenciālu varas iesaisti mākslas darbu satura kontrolē, šī gada 16. oktobrī plkst. 18.00 Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies "Latvijas mākslas brīvības bēres".

Latvijas Mākslas akadēmijai nākas sludināt sēru vēsti. Pavisam negaidīti mūs pametusi un Aizsaulē devusies Latvijas mākslas brīvība.

Latvijas Mākslas Brīvība, kas dzimusi 1990. gada 4.maijā, savas neilgās, bet spilgtās dzīves laikā mums sniedza tādus vēsturiski svarīgus mākslas notikumus kā “Nazi ar ko sagraizīt sev dirsu”, “pliko puisīti no Pinokio”, homoseksuālo skulptūru Dubultu mākslas stacijā, izstādes “Love Re-search” un “Īpašās vajadzības”, un citus.

Foto: Vandaļi sabojājuši Kristiana Brektes murāli.

Godinot Latvijas Mākslas Brīvības piemiņu, LMA un tās studenti aicina ikvienu piedalīties Latvijas Mākslas Brīvības atvadīšanās ceremonijā un izvadīšanas gājienā, 16. oktobrī plkst. 18.00, kas norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijā (Kalpaka bulvāris 13, Rīga). Turpmākai informācijai iespējams sekot LMA sociālajos tīklos.

Atvadīšanās tiek rīkota, ievērojot aktuālos Covid-19 drošības noteikumus un valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas ierobežojumus.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu