Jēkabpilī pārslogoto vakcinācijas kabinetu dēļ nav iespējams kāpināt vakcinācijas tempu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jēkabpils slimnīcas vakcinācijas kabinetos vairs nav iespēju kāpināt vakcinācijas jaudas, atzina slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule.

Kāda vietējā iedzīvotāja apgalvoja, ka pašlaik brīvās pieraksta vietas uz vakcināciju pret Covid-19 pilsētā ir tikai pēc divām nedēļām. Tuvākās iespējamās vietas, kur saņemt poti, ir Madona, Preiļi vai Aizkraukle.

Vindule atzina, ka saistībā ar prasību daudzās jomās strādājošajiem vakcinēties, ir pieaugusi iedzīvotāju interese vakcinēties. Tādēļ Jēkabpils reģionālā slimnīca kāpināja vakcinācijas jaudu, oktobrī nodrošinot vakcināciju arī sestdienās. Slimnīcā strādā divi vakcinācijas kabineti, to jauda ir vidēji 60-80 vakcinācijas pret Covid-19 infekciju dienā, jo paralēli vēl notiek cita veida vakcinācijas, piemēram, pret gripu.

Turklāt arī par gripas vakcīnu ir liela interese, jo paplašināts to iedzīvotāju grupu loks, kas var saņemt valsts apmaksātu pretgripas vakcīnu, uzsvēra Vindule.

Tāpat slimnīca nodrošina vakcināciju dzīvesvietā un izbraukuma vakcināciju darba kolektīvos.

"Ņemot vērā, ka visi pieejamie darbinieku resursi primāri tiek novirzīti Covid-19 pacientu aprūpei un ar to saistītajām izmaiņām cita profila nodaļās, tad

lielāka vakcinācijas jauda slimnīcas vakcinācijas kabinetos nav iespējama," apgalvoja slimnīcas pārstāve.

Tādēļ jau 1.oktobrī Jēkabpils reģionālā slimnīca sazinājās ar Vakcinācijas biroju un Jēkabpils novada pašvaldību, lai lūgtu rast iespēju pilsētā un novadā nodrošināt papildu izbraukuma vakcināciju, ņemot vērā pieaugošo iedzīvotāju vēlmi vakcinēties. Rezultātā 9.oktobrī tika nodrošināta izbraukuma vakcinācija Aknīstē un Viesītē.

Tāpat no 6.oktobra Jēkabpilī tirdzniecības centrā Sēlija" Vienības ielā 7 "Centrālās laboratorijas" telpās ir atvērts jauns vakcinācijas punkts, kas pieņem gan pēc pieraksta, gan apkalpo dzīvo rindu. Arī tur novērojamas rindas.

Jau ziņots, ka, turpinot kāpt vakcinācijas pret Covid-19 tempam, divās dienās potēšanās procesu sākušo iedzīvotāju īpatsvars pieaudzis pa procentpunktu, sasniedzot 52%, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Vakcinācijas temps kāpis jau mēnesi. Nedēļā no 6.septembra valstī vakcinēti kopumā 32 780 cilvēki, savukārt katrā sekojošajā nedēļā kopējais sapotēto skaits pieaudzis - laikā no 13. līdz 19.septembrim ievadīta kopumā 34 405 deva, nedēļā no 20.septembra - 41 640 devas. No 27.septembra līdz 3.oktobrim savakcinēti jau 44 250 cilvēki, savukārt aizvadītajā nedēļā poti saņēmuši kopumā vismaz 49 399 cilvēki.

Pieaugot nedēļā sapotēt skaitam, attiecīgi kāpis arī vidēji dienā vakcinēto cilvēku daudzumam. Pēdējā mēneša laikā augstākais vienā dienā sapotēto cilvēku skaits fiksēts aizvadītajā piektdienā, kad valdība līdz vēlam vakaram lēma par jauniem ierobežojumiem pamatā nevakcinētajai sabiedrības daļai. Todien savakcinēti nedaudz vairāk kā 10 400 cilvēku. Tomēr uz pēdējā laikā aktīvāko vakcinācijas dienu pretendē arī šī trešdiena, kad pēc sākotnējiem datiem vakcinējušies kopumā 10 113 cilvēki.

Tā kā vakcinācijas veicēji datus par potēšanas faktu ievada pat vairākas dienas vēlāk, dati par vakcinācijas rezultātiem vēl var pieaugt.

Vakar poti pret Covid-19 saņēma vismaz 10 113 cilvēki, vakcināciju nodrošinot kopumā 316 ārstniecības iestādēm. Visvairāk pacientu sapotēja AS "Veselību centra apvienība", SIA "Veselības centrs 4" un SIA "LUC Medical".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu