Ceturtdien ugunsgrēks izcēlies Daugavpilī un Liepājā; cietuši divi cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien ugunsgrēkos Daugavpilī un Liepājā cietuši divi cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ceturtdien glābēji saņēma izsaukumu Daugavpilī, kur 150 kvadrātmetru lielā vienstāva dzīvojamā mājā dega pirmais stāvs 40 platībā un bēniņi 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājokļa evakuējās cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots mediķiem.

Ugunsgrēka iespējamais cēlonis saistīts ar apkures iekārtas nedrošu lietošanu, jo uz apkures iekārtas tika glabāts kurināmais un citi degtspējīgi materiāli.

Tāpat ceturtdien saņemts izsaukums Liepājā, kur dega divstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklis, ārsiena un jumts 75 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies seši cilvēki un vēl astoņus - evakuēja ugunsdzēsēji. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš nodots mediķiem. Dzīvoklī nebija ierīkots dūmu detektors.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos - gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Vakar ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama arī Aizkraukles novada Seces pagastā, jo Daugavā tika atrasta vieglā automašīna. Transportlīdzeklis no ūdens tika izcelts, bet cilvēku automašīnā nebija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu