Pie "Rimi" veikaliem sešās Latvijas pilsētās notiks tekstila šķirošanas akcija (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Mazumtirgotājs "Rimi" un izlietoto iepakojumu apsaimniekošanas uzņēmums AS "Latvijas zaļais punkts" no 18.oktobra līdz 30.oktobrim otro gadu rīkos tekstila šķirošanas akciju, pavēstīja SIA "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

Viņš informēja, ka akcijā ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts nodot nevajadzīgos tekstilizstrādājumus īpaši organizētos "Latvijas zaļā punkta" tekstila atkritumu savākšanas mašīnu izbraukumos pie "Rimi" veikaliem Rīgā, Mārupē, Siguldā, Tukumā, Bauskā un Liepājā. Ikdienā tekstila šķirošanas konteineri pieejami pie 21 "Rimi" veikala.

Lai risinātu tekstila apsaimniekošanas izaicinājumus Latvijā un apzinātu iedzīvotāju pieprasījumu pēc tekstila šķirošanas iespējām, 2019.gada nogalē "Latvijas zaļais punkts" kopā ar SIA "Eco Baltia vide" Rīgā un Pierīgā uzsāka tekstila šķirošanas pilotprojektu. Tajā kopā ar "Rimi" rīkotajā savākšanas akcijā pērn pāris nedēļās savākti 5505 kilogrami tekstilizstrādājumu jeb apmēram tikpat, cik vienā tekstila šķirošanas konteinerā sakrājas vidēji pusgada laikā.

"Pagājušā gada akcijas rezultāti apliecināja, ka Latvijas sabiedrībā iespēja šķirot tekstilatkritumus ir ļoti aktuāla un pieprasīta, turklāt jāņem vērā, ka akcijas norisi pārtrauca Covid-19 ierobežojumi, tāpēc iespaidīgie rezultāti bija tikai daļa no kopējā potenciāla. Arī ikdienā redzam lielu iedzīvotāju aktivitāti, piepildot tekstila šķirošanas konteinerus pie "Rimi" veikaliem," teica Šleiers.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu