Jaunais Apple Watch Series 7 tagad pieejams Latvijā: kas tos padara tik īpašus?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Jaunais Apple Watch viedpulkstenis no šodienas oficiāli ir pārdošanā Latvijā. Jauns dizains, lielāks ekrāns, izturīgāks akumulators, ātrāka uzlāde un labāka aizsardzība pret ārējiem faktoriem ir tikai dažas no funkcijām, kas liek izcelties šai jaunajai pulksteņu paaudzei.

Apple Watch ir neatsverama viedierīce cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu. Šis sporta treniņu līdzgaitnieks ap jūsu plaukstas locītavu dienu no dienas palīdz izsekot jūsu aktivitātēm, pārraudzīt fiziskās nodarbības un dod jums iespēju sacensties ar domubiedriem dažādās sacensībās.

Apple Watch lietotāji ne tikai saņem atgādinājumus noiet papildu kilometru savas fiziskās formas uzturēšanai, bet arī informāciju par savu veselības stāvokli un iespēju izsekot miegam. Lietojot kopā ar iPhone, tas ļauj radīt un uzturēt miega rutīnu, kas veicina labāku miega kvalitāti un atpūtu.

Sertificēts Apple sistēmu inženieris Andrejs Mihailovs skaidro, kas padara šos viedpulksteņus īpašus un kādas jaunas īpašības tie piedāvā.

Foto: Publicitātes foto

Jaunais Apple Watch Series 7 dizains un īpaši izturīgais displejs

Lielākās izmaiņas jaunajā pulkstenī skar ekrānu – tas ir ieguvis līdz pat 20 procentiem lielāku ekrāna vietu nekā bija iepriekšējam modelim. Apple Watch Series 7 ir ievērojami pārveidots, lai palielinātu ekrāna izmēru, vienlaikus saglabājot līdzīgu pulksteņa izmēru, tā rezultātā par 40 procentiem samazinot ekrāna malas. Tagad pulksteņa displejs aptver gandrīz visu ietvara laukumu. Šādi uzlabojumi palīdz daudz vieglāk un skaidrāk saskatīt ekrānā attēloto informāciju.

Vienmēr ieslēgtais Always-on Retina displejs ir īpaši ērts lietotājiem, jo, lai pārbaudītu laiku vai citu informāciju, nemaz nav nepieciešams pacelt roku vai pieskarties ekrānam. Ekrāns ir vienmēr ieslēgts, lai arī ko jūs darītu. Turklāt tas ir līdz pat 70 procentiem spilgtāks iekštelpās pat tad, kad jūsu roka ir miera stāvoklī.

Pateicoties ekrāna laukumam, Apple Watch tagad pirmo reizi piedāvā jaunu QWERTY tastatūru. Ar to varat rakstīt burtus vai ritināt no viena burta uz otru, izmantojot QuickPath rīku. Tā izmanto mašīnmācīšanos, lai iepriekš paredzētu vārdus, kurus izvēlēsities, padarot visu procesu vēl vieglāku. Tagad ir vieglāk izmantot arī kalkulatoru, taimeri un hronometru.

Apple Watch Series 7 ir visizturīgākais pulkstenis, kādu Apple jebkad ir izgatavojis, ar vistriecienizturīgāko priekšējā ekrānu stiklu, kam ir arī augstākā aizsardzība pret plaisām un kas ir līdz 50 procentiem biezāks nekā Apple Watch 6 modelī, padarot pulksteni daudz spēcīgāku un robustāku.

Foto: Publicitātes foto

Pulkstenis ir arī IP6X putekļu necaurlaidīgs un WR50 ūdensizturīgs. Tas nozīmē, ka iekārta ir ūdensizturīga līdz 50 metru dziļumam saskaņā ar ISO 22810: 2010 standartu. Pulksteni var valkāt peldēšanas laikā, bet nav ieteicams nirstot, nodarbojoties ar ūdens slēpošanu vai citiem aktīviem ūdens sporta veidiem, kas saistīti ar lielu ātrumu vai ekstrēmi dziļu iegremdēšanos ūdenī.

Ja izvēlaties 100% atkārtoti pārstrādātā alumīnija pulksteņu korpusu, varat izvēlēties piecas krāsas: zaļu, zilu, sarkanu (PRODUCT) RED, zvaigžņu gaismas vai pusnakts toņos. Varat arī izvēlēties savu viedpulksteni ar nerūsējošā tērauda korpusu sudraba, zelta vai grafīta krāsā.

Jaunās viedpulksteņa funkcijas

Īpaši populārais Apple Watch piedāvā daudz noderīgu funkciju, sākot ar ikdienas aktivitāšu un sporta tendenču izsekošanu, un beidzot ar ātru un drošu norēķināšanos tiešā veidā no plaukstas locītavas, izmantojot Apple Pay.

Tas ir arī aprīkots ar īpašām funkcijām, lai uzraudzītu jūsu veselību un labsajūtu. Lietotne Blood Oxygen ļauj izmērīt skābekļa līmeni asinīs, un ar EKG palīdzību jūs varat veikt elektrokardiogrammu. Šie mērījumi nav paredzēti medicīniskai lietošanai, taču tie palīdz uzraudzīt vispārējo veselību. EKG funkcija šobrīd vēl netiek atbalstīta Latvijā.

Foto: Publicitātes foto

Viedpulksteņa lietotne Fitness palīdz izsekot plaša treniņu klāsta rezultātiem, sākot no skriešanas, jogas, peldēšanas un dejošanas, līdz nesen pievienotajiem Pilates un Tai Chi treniņiem. Lielāka ekrāna vieta ļauj vēl ātrāk un vienkāršāk apskatīt progresu, sporta rezultātus un sasniegumus.

Izmantojot īpašo lietotni Sleep, jūs varat uzraudzīt savu miegu, izveidot miega režīmu un sasniegt noteiktos miega mērķus. Jūs varat arī izsekot elpošanas ātrumam miega laikā. Šie dati palīdzēs labāk saprast, cik dziļi un cik ilgi jūs guļat, un palīdzēs novērtēt, ko vēlaties mainīt savā miega režīmā.

Atjaunināta arī lietotne Mindfulness (iepriekš Breathe). Tā palīdzēs nomierināties, atpūsties, elpot un mazināt stresu. Jaunā funkcija Reflect palīdzēs koncentrēties, skatoties skaistus animētus attēlus pulksteņa ekrānā.

Ir uzlabots arī Apple Watch Series 7 akumulators, kas tagad uzlādē līdz pat 33 procentiem ātrāk nekā iepriekšējās paaudzes Apple Watch Series 6. Jaunā uzlādes arhitektūra un USB-C uzlādes standarts ļauj uzlādēt ierīci no 0 līdz 80 procentiem 45 minūtēs. Pilnībā uzlādētam akumulatoram vajadzētu kalpot līdz 18 stundām.

Foto: Publicitātes foto

Jaunie pulksteņi atbalsta eSIM tehnoloģiju, tādēļ, ja izvēlaties mobilo plānu, varat izmantot pulksteni pat tad, ja jums nav līdzi tālrunis. Piemēram, varat zvanīt, rakstīt ziņas, izmantot e-pastu, klausīties mūziku, aplādes vai audiogrāmatas. eSim funkcija šobrīd vēl netiek atbalstīta Latvijā.

Apple koncentrējas uz vides saudzēšanu. Uzņēmums uzņemas atbildību par savu ierīču ietekmi uz vidi visā to dzīves ciklā. Tā dara visu iespējamo, lai galu galā pārietu uz 100 procentiem pārstrādātiem un atjaunojamiem materiāliem visos savos produktos un iepakojumā. Apple Watch ir izstrādāts tā, lai samazinātu ietekmi uz vidi.

Jaunā WatchOS 8 operētājsistēma

Jaunie viedpulksteņi ir aprīkoti arī ar jaunu operētājsistēmu WatchOS 8. Tā ietver noderīgus uzlabojumus un jaunas funkcijas, kas palīdzēs maksimāli izmantot pulksteņa iespējas.

Foto: Publicitātes foto

WatchOS 8 piedāvā jaunus treniņus, lietotni Mindfulness, jaunus Portraits ekrānsaudzētājus un uzlabojumus Messages funkcijās. Tas ietver arī Focus funkciju labākām koncentrēšanās iespējām, viedās mājas funkcijas, atjauninājumus Wallet funkcijai un daudz ko citu.

No fotografēšanas līdz astronomijai, sērfošanai vai pavārmākslai – jūs varat nekavējoties no App Store lejupielādēt pulkstenī jebkuru lietotni, kas jums patīk.

Jaunākā Apple Watch Series 7 ir pieejama visās Apple autorizēto partneru tirdzniecības vietās. Izvēlieties sev tuvāko šeit.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu