Krievijas opozicionārs Kara-Murza ticies ar Latvijas deputātiem (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CLEMENS BILAN/EPA

Par nesen notikušajām parlamenta "vēlēšanām" Krievijā var runāt, tikai šo vārdu liekot pēdiņās, jo Latvijas kaimiņvalstī pēdējās brīvās vēlēšanas notika 20.gadsimta 90.gadu beigās, šodien Saeimā daļēji attālinātās tikšanās laikā ar Latvijas deputātu grupu Krievijas pilsoniskās sabiedrības atbalstam sacīja Krievijas opozicionārs Vladimirs Kara-Murza.

Kara-Murza vērsa uzmanību salīdzinājumam, ka balsošanas internetā rezultātu paziņošana Igaunijā prasa piecas minūtes, savukārt Krievijā tas prasīja 17 stundas. Opozicionārs norādīja, ka tik ilgs laiks bija nepieciešams, lai sākumā uzzinātu, cik daudz balsis Vladimira Putina režīma kandidāti saņēma papīra biļetenos un varētu izrēķināt, cik balsis ir jāpieliek klāt elektroniski. Tādējādi parādījās klāt vēl "papildu" divi miljoni balsu, uz falsificētajām balsīm norādīja Kara-Murza.

Viņš arī atzīmēja, ka daļa no Alekseja Navaļnija atbalstītājiem rosinājuši vēlēšanās balsot par Komunistisko partiju, lai tādējādi iebilstu pret valdošo režīmu. Kara-Murzam pašam šāda taktika nav morāli pieņemama, ņemot vērā padomju komunistiskā režīma veiktos noziegumus pret viņa ģimeni.

Krievijas opozicionārs atzīmēja, ka, arī izmantojot rezultātu viltošanas paņēmienus, lielajās pilsētās valdošā režīmu kandidāti parādīja sliktākus rezultātus pret kādiem mazāk zināmiem, mazo partiju kandidātiem.

Kara-Murza arī ir pārliecināts, ka Krievijā pārmaiņas var notikt arī pēkšņi, kā to parādīja 1991.gada augusta pučs, kad trīs dienu laikā pēc būtības esot beigusi pastāvēt PSRS totalitārā režīma sistēma.

Viņš arī aicināja - līdzīgi kā Lukašenko un viņa režīma nepieņemamā rīcība netiek attiecināta uz pašu Baltkrieviju, - tā arī Putina un viņa režīma rīcību nevajadzētu attiecināt uz pašu Krieviju, jo par nepieņemamo rīcību ir atbildīgs konkrētais režīms.

Kara-Murza tāpat atzīmēja, ka ir pagājuši septiņi gadi pēc Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova nogalināšanas, taču slepkavības organizatori joprojām tiek aizsargāti Krievijas varas augstākajā līmenī.

Kopā ar deputātu Uldi Budriķi (JKP) viņi arī pārrunāja ieceri, lai Ņemcova vārdā nosauktu kādu vietu Krievijas vēstniecības Latvijā tuvumā.

Kā ziņots, 2020.gadā izskanēja iecere pārdēvēt Antonijas ielu, kurā atrodas Krievijas vēstniecība, par Borisa Ņemcova ielu, lai parādītu iedzīvotāju un savu politisko nostāju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu