BKUS šobrīd atcelta brīvās rindas pieeja

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ārsts. Ilustratīvs attēls.
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ārsts. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Rūpēs par vispārējo drošību, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) šobrīd atcelta brīvās rindas pieeja, liecina paziņojums slimnīcas mājaslapā.

BKUS norāda, ka tikai ar iepriekšēju pierakstu noteiktā laikā tiek pieņemti visi ambulatorie pacienti, pacienti ar akūtām traumām, kuriem nepieciešama pārsiešana vai atkārtota kontroles vizīte izvērtēšanai pēc atrašanās Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļā, kā arī pacientus, kuriem jāveic EKG izmeklējumi.

Tāpat BKUS uzsver, ka, ja bērnam vai vecākam nav Covid-19 sertifikāta par vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, pirms plānveida stacionēšanas nepieciešams veikt Covid-19 testu ar deguna un rīkles uztriepi.

Ja bērnam ir ieplānots izmeklējums vai uzturēšanās Bērnu slimnīcā un pakalpojuma saņemšanai būs jāuzrāda negatīvs nazofaringālā jeb deguna un mutes iztriepes testa rezultāts, ne vecāks par 48 stundām, BKUS aicina šim testam pieteikties savlaicīgi.

Šobrīd rindas laboratorijās uz Covid-19 testu ir tik garas, ka testa veikšanai ieteicams pieteikties vismaz 7-10 dienas pirms gaidāmā slimnīcas apmeklējuma, uzsvērts BKUS paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu