Daļa Lietuvā iekļuvušo migrantu varētu būt saistīti ar teroristiskām organizācijām (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Telšu pilsētiņas nelegālajiem migrantiem Lietuvā.
Telšu pilsētiņas nelegālajiem migrantiem Lietuvā. Foto: Valdas Kopustas

Starp nelegālajiem imigrantiem, kas šogad iekļuvuši Lietuvā pāri Baltkrievijas robežai, apzināti vairāk nekā desmit cilvēki, kas varētu būt saistīti ar teroristiskām organizācijām, un četros gadījumos jau pieņemts lēmums par viņu izraidīšanu no valsts, piektdien Lietuvas sabiedriskajam radio pastāstījis iekšlietu ministres Agnes Bilotaites vietnieks Ķēstutis Lančinsks.

Pēc viņa teiktā, viens no šiem cilvēkiem jau izraidīts, vēl trīs paredzēts izraidīt, bet desmit identificēti un pagaidām tiek novēroti.

"Attiecībā uz 13 vai 14 personām ir norādes par iespējamu saistību ar noteiktām teroristu organizācijām. Par trim cilvēkiem viss noskaidrots, viens no viņiem ir izraidīts, citi gaida rindā uz izraidīšanu. Pārējie vēl tiek pārbaudīti, viņi ir nošķirti no citiem nelegālajiem imigrantiem un izolēti,” norādījis viceministrs, piebilstot, ka lēmumi par izraidīšanu tiks pieņemti, kolīdz visas procedūras būs pabeigtas un situācija būs pilnīgi skaidra.

"Ir cilvēki, kuri Sīrijā karojuši džihādistu grupējuma "Islāma valsts" pusē, ir arī tādi, kuriem ir bijusi pieredze citos militārajos konfliktos," pastāstījis Lančinsks.

Lietuvas Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Laurīns Kasčūns piektdienas rītā portālam "Delfi.lt" izteicās, ka "identificētas vairāk nekā desmit personas, kuras ieceļojušas Lietuvā kā nelegālie migranti un par kurām jau ir informācija, ka tās saistītas ar to vai citu teroristisko organizāciju vai grupējumu".

Kā vēstīts, krasi pieaugot nelegālo imigrantu plūsmai pāri Baltkrievijas robežai, Lietuva vasarā izsludināja ārkārtējo situāciju. Kopš 3.augusta saskaņā ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu Lietuvas robežsargi migrantiem liek doties atpakaļ.

No gada sākuma līdz šim rīkojumam Lietuvā tika aizturēti vairāk nekā 4200 nelegālo migrantu, bet kopš rīkojuma stāšanās spēkā šķērsot robežu neatļautās vietās liegts vairāk par trim tūkstošiem ārvalstnieku.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu