NMPD aizvadījis salīdzinoši mierīgu nakti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) nakts uz sestdienu bijusi salīdzinoši mierīga, atzina dienesta direktore Liene Cipule.

Viņa uzsvēra, ka tāds NMPD automašīnu sastrēgums, kāds piektdien novērots pie Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) pie citām slimnīcām un arī PKUS pagājušajā naktī vairs nav bijis.

Cipule gan atzina, ka bijušas atsevišķas vietas, kur līdz pacientu nodošanai slimnīcā jāgaida pusstunda līdz stunda, tomēr NMPD vadītāja nekonkretizēja, tieši kurās slimnīcās tas bijis, uzsverot, ka tāda situācija var izveidoties jebkur.

"Visi cenšas rast risinājumus. Arī ar "Stradiņiem" mums vakar vēl astoņos vakarā bija saruna par to, kā viņi organizēs pacientu plūsmas," stāstīja Cipule.

Kopumā NMPD Operatīvās vadības centra galvenais dežūrārsts aizvadīto nakti esot vērtējis kā salīdzinoši mierīgu.

Tāpat Cipule uzsvēra, ka NMPD joprojām dodas uz augsta riska izsaukumiem, kā arī uz izsaukumiem par publiskās vietās nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem. "Un nav svarīgi, vai šis cilvēks ir bezpajumtnieks vai nav. Tur ir jāskatās īpaši uzmanīgi arī tādēļ, ka tagad nāk aukstais gadalaiks. Cilvēki var zvanīt par jebkuru situāciju, kas ir publiskā vietā, un nebaidīties, ka atteiks," teica Cipule, gan atzīstot, ka atsevišķos gadījumos darbs tomēr ir policijai, ne NMPD.

Jau vēstīts, ka piektdien, 15.oktobrī, pie PSKUS bija izveidojusies vairāku NMPD mašīnu gara rinda ar pacientiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu