Seska ekipāža ieslīd grāvī un faktiski izstājas no cīņas par uzvaru (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/@MSesks

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis sestdien izstājās no pasaules rallija čempionāta (WRC) junioru klases sezonas pēdējā posma otrās dienas sacensībām.

Līdztekus WRC sezonas priekšpēdējām, 11.posmam - Katalonijas rallijam - norisinās JWRC sezonas pēdējais, piektais etaps.

Pēc piektdien veiktajiem sešiem ātrumposmiem Seska ekipāža bija piektajā vietā, līderim Džonam Ārmstrongam no Lielbritānijas zaudējot vairāk nekā minūti. Sestdienas pirmajā ātrumposmā Sesks bija ceturtais, bet otrajā piedzīvoja avāriju.

"Astotajā ātrumposmā vienā no labajiem līkumiem salauzām disku un nākamajā likumā vairs nebija iespējams iegriezt, noslīdējām no ceļa un paši ārā netiekam. Diena beigusies," sociālajā vietnē "Twitter" raksta Latvijas ekipāža, kas sacīksti varēs turpināt svētdien, taču saņemot soda minūtes par izlaistajiem ātrumposmiem.

Dienas pirmajā ātrumposmā avarēja arī Ārmstrongs, tādējādi līderpozīciju pārņēmis soms Sami Pajari.

Pirms meistarsacīkšu pēdējām divām dienām Sesks sezonas kopvērtējumā ar 89 punktiem ieņēma trešo vietu. Līderis ar 141 punktu bija Ārmstrongs, bet 122 punktus iekrājis Pajari.

JWRC ieskaitē piedalās sešas ekipāžas un visas brauc ar "Ford Fiesta" spēkratiem.

Latvijas rallija braucējs pirmajā JWRC posmā Horvātijā bija otrais, otrajā etapā Portugālē izcīnīja uzvaru, trešajā posmā Igaunijā ierindojās trešajā vietā, bet iepriekšējās sacensībās Beļģijā bija sestais.

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Sesks/Francis ir līdz šim vienīgie Latvijas rallisti, kuri kāpuši uz JWRC goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Pērn trijos no četriem sacensību posmiem ekipāža finišēja labāko trijniekā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu