Hakeri publicē Baltkrievijas policijai dotos norādījumus, kā mocīt aizturētos (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Hakeru grupa "Cyberpartisans" publicējusi ierakstu ar Baltkrievijas policijai dotajiem norādījumiem, lai aizturētajiem opozīcijas atbalstītājiem uzturēšanos ieslodzījumā padarītu neciešamu.

No telefona sarunām, kas publicētas internetā, izriet, ka opozīcijas aktīvistiem, kuri saņēmuši administratīvos sodus, tiek speciāli doti saplēsti matrači ar utīm, un viņi apzināti tiek ievietoti kamerās kopā ar smirdošiem bezpajumtniekiem.

Virknē telefonsarunu ierakstu Minskas apgabala izpildkomitejas policists Nikolajs Maksimovičš dod atbilstošus norādījumus kolēģiem dažādās policijas struktūrās. Šīs sarunas publicētas „Cyberpartisans” YouTube kanālā.

Iekšlietu ministrijas darbinieks arī atgādina saviem sarunu biedriem nepieciešamību vairākas reizes dienā apstrādāt kameras kopā ar visiem opozicionāriem ar hloru, „lai viņi saprastu, ka diennakšu arests nebūs nekāda atpūsta uz diviem matračiem, par ko vēl tiek saņemta nauda”. Vienā no sarunām policists uzsver, ka visam jābūt saskaņā ar likumu.

Arestētie aktīvisti un žurnālisti vairākkārt runājuši par spīdzināšanu ar balinātāju. Piemēram, Apvienotās pilsoniskās partijas līderis Nikolajs Kozlovs stāstīja, ka uz viņa kameras grīdas tika izlieti divdesmit litri koncentrēta šķīduma, bet pēc tam politiķim kļuva slikti.

Baltkrievijas cilvēktiesību aktīvisti vairākkārt publicējuši fotogrāfijas un video, kas liecina par spīdzināšanu un necilvēcīgu izturēšanos pret aizturētajiem pirmstiesas aizturēšanas centrā. Neraugoties uz to, šajā sakarā pret tiesībsargājošajiem darbiniekiem nav ierosināta neviena lieta.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu