VCA pauž gatavību iesaistīties plānveida operāciju nodrošināšanā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Veselības centru apvienības" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa vakcinācijas centrā "ATTA centrs", kuru apmeklē Ministru prezidents, lai iepazītos ar vakcinācijas procesu klātienē.
"Veselības centru apvienības" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa vakcinācijas centrā "ATTA centrs", kuru apmeklē Ministru prezidents, lai iepazītos ar vakcinācijas procesu klātienē. Foto: Paula Čurkste/LETA

"Veselības centru apvienības" (VCA) medicīnas iestādes, ja būs nepieciešama palīdzība Covid-19 trešā viļņa laikā papildus nodrošināt plānveida operācijas, ir gatavas to darīt nekavējoties, jo to pašlaik atļauj uzņēmuma kapacitāte, informēja VCA valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa.

"Mēs labi apzināmies, ka pašreizējā situācijā lielākās valsts slimnīcas Rīgā un reģionos tiek noslogotas ar Covid-19 pacientu ārstēšanu un tām samazinās iespēja veikt plānveida operācijas. Mūsu rīcībā ir 14 medicīnas iestādes visā Latvijā (..), kur spējam nodrošināt papildus valsts apmaksātās plānveida ķirurģiskās operācijas," uzsver Lapiņa.

Pašlaik VCA kā daudzfunkcionāls privātais veselības nozares uzņēmums spēj nodrošināt papildu pakalpojumu iespējas ginekoloģijā, traumatoloģijā un ortopēdijā, neiroķirurģijā, oftalmoloģijā un vispārējā ķirurģijā.

"Šī brīža situācijā mums nopietni jārēķinās ar medicīnas personāla kapacitāti. Esam palielinājuši savus personāla resursus, mūsu kolektīvam pievienojās vairāki jaunie ārsti pēc studijām rezidentūrā un vidējais medicīnas personāls," skaidroja VCA valdes priekšsēdētāja, norādot, ka tas ļāvis nodrošināt augstu vakcinācijas kapacitāti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu