Krievija aptur savas misijas darbību pie NATO (30)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien paziņojis, ka Maskava aptur savas pārstāvniecības darbību pie NATO, kā arī slēdz alianses misiju sakaru uzturēšanai.

Lavrovs informējis, ka Krievijas oficiālās misijas darbība pie NATO tiks apturēta no 1.novembra, piebilstot, ka tas, iespējams, var prasīt arī dažas dienas vairāk. No Briseles tiks atsaukts arī Maskavas militārais atašejs pie NATO.

Lavrovs sacīja, ka Krievija arī slēgs NATO misiju sakaru uzturēšanai, kas tika nodibināta 2002.gadā un atrodas Beļģijas vēstniecībā, kā arī tiks slēgts NATO informācijas birojs Maskavā.

NATO informācijas birojs Maskavā tika izveidots 2001.gadā, lai uzlabotu saprašanos starp NATO un Krieviju.

NATO šomēnes atņēma astoņiem Krievijas diplomātiem akreditāciju NATO galvenā mītnē Briselē, norādot, ka šie diplomāti slepeni strādā izlūkdienestu labā.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs norādīja, ka astoņiem diplomātiem akreditācija nav atņemta kāda konkrēta notikuma dēļ, bet plašāku informāciju nesniedza.

Lavrovs šodien, atsaucoties uz NATO neseno rīcību, pavēstīja, ka vairs nav pamatnosacījumu sadarbībai.

Viņš norādīja, ka steidzamu jautājumu gadījumā NATO varētu sakarus ar Krieviju uzturēt caur Krievijas vēstnieku Beļģijā.

Krievijai jau sen ir novērotāju misija NATO. Iepriekš tā tika samazināta 2018.gadā pēc Lielbritānijā notikušā uzbrukuma ar ķīmisko ieroci "Novičok" Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu