Baltkrievijai draud jaunas sankcijas, bet tam nepieciešama ES vienprātība

LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels pirmdien atzina, ka iestājas par papildu ierobežojošu pasākumu noteikšanu Baltkrievijai, vienlaikus norādot, ka tam ir nepieciešama visu ES valstu piekrišana.

"Protams, ir nepieciešami papildu pasākumi. Tomēr palūkosim, ko izlems ES valstis," žurnālistiem Luksemburgā sacīja Borels, atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai ir nepieciešamas jaunas sankcijas pret Baltkrieviju, arī tās lidsabiedrību "Belavia".

Borels atgādināja, ka vienotas ES pozīcijas izstrādāšana ne vienmēr ir viegls uzdevums.

"Piemēram, gadījumā ar Etiopiju es uzskatu, ka ir jāpieņem krietni vairāk pasākumu, bet ES valstis nespēj vienoties par to, lai izšķirtos par apņēmīgiem soļiem. Un tas ir pie tā, ka Etiopijā ir pasaulē sliktākā humānā situācija," skaidroja ES augstākais diplomāts.

Rietumi noteikuši Baltkrievijā sankcijas desmitiem personu un organizāciju saistībā ar opozīcijas brutālo apspiešanu pēc pagājušā gada falsificētajām prezidenta vēlēšanām.

Baltkrievija no jauna izraisīja globālu sašutumu, 23.maijā piespiežot Minskā nolaisties lidsabiedrības "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnu, lai aizturētu opozīcijas žurnālistu Romānu Protaseviču. Līdz ar Protaseviču tika aizturēta viņa draudzene Sofija Sapega.

Pēc incidenta ar "Ryanair" lidmašīnu sankcijas tika pastiprinātas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu