Par homofobijas naida izraisīšanu sociālajā tīklā piespriež piespiedu darbu (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
LGBT karogs
LGBT karogs Foto: EVARISTO SA/AFP

Rīgas Austrumu prokuratūra kādam vīrietim par darbībām, kas vērstas uz naida un nesaticības izraisīšanu atkarībā no personas seksuālās orientācijas, kas saistītas ar draudiem lēma piespriest piespiedu darbu 60 stundu apmērā, apliecināja prokuratūrā.

Lieta tika ierosināta pēc Jurģa Kalniņa iesnieguma, kurš saņēma draudu vēstuli vietnē "Facebook". Kalniņš aģentūrai LETA pavēstīja, ka šī gada martā viņš bija piedalījies jaunatnes organizācijas "Protests" rīkotajā kampaņā "Mīlestība uzvarēs", un pie kampaņas nopublicētā video, kurā tika pausts atbalsts LGBTQ kopienai, komentāru sadaļā ievietojis varavīksnes karodziņa emocijzīmi.

Pusotru nedēļu vēlāk Kalniņš vietnē "Facebook" saņēmis paziņojumu par iesniegtu atbildes komentāru viņa ievietotajai emocijzīmei. Kāds vīrietis viņam retoriski vaicājis "arī esi gejs?", un pēc neilga laika komentāru sadaļā ievietojis homofobiskus izteicienus ar draudiem.

Pēc dažām minūtēm jaunietis vietnē " Facebook" saņēmis arī privātu vēstuli, kurā tika izteikti draudi.

Kalniņš lēma nosūtīt ekrānšāviņu ar redzamajiem draudiem Valsts policijai (VP). Pēc apmēram nedēļas jaunietis saņēmis atbildes vēstuli no VP ar noradi, ka iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektors rezolūcijas veidā pieņēma lēmumu atteikt uzsākt kriminālprocesu.

Tomēr jaunietis prokuratūras lēmumu pārsūdzējis, un prokuratūra lēma uzsākt kriminālprocesu.

Prokuratūrā aģentūrai LETA sacīja, ka šobrīd lēmums nav stājies likumīgā spēkā, jo cietušais var izmantot savas tiesības uz pārsūdzību.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu