Restorāna “36. līnija” šefpavārs aicina izvēlēties vietējos produktus

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

“Savās receptēs es izmantoju Latvijā ražotus un audzētus produktus,” gatavojot maltīti no Zaļās un Bordo karotītes produktiem stāsta restorāna “36. līnija” šefpavārs un līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs.

Recepšu video pieejams šeit: 

Šefpavārs Lauris Aleksejevs aicina visus izvēlēties kvalitatīvus vietējos pārtikas produktus, kas marķēti ar Zaļo un Bordo karotīti. Un arī pārtikas ražotājus viņš aicina izvēlēties vietējās izejvielas un mūsu pašu zemnieku produktus.

Kopumā vairāk nekā 20% no visiem Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas dalībniekiem, kas Pārtikas un veterinārajā dienestā ieguvuši Zaļās vai Bordo karotītes sertifikāciju, ir vietējās zemnieku saimniecības, kas kvalitātes zīmi ieguvušas dažāda veida dārzeņiem, medum un citiem lauku labumiem.

L. Aleksejevs atklāj, ka arī daudzi Latvijas biškopji ieguvuši Zaļās karotītes zīmi medum, tādēļ desertā viņš izvēlējies gatavot meduskūku. “Mans ieteikums, gatavojot maltīti mājās, ir izvēlēties labus vietējos pārtikas produktus un ēst kvalitatīvi,” uzsver populārais šefpavārs.

Laura Aleksejeva receptes.

Uzkoda – liellopu gaļas tartars

Foto: Publicitātes foto

Liellopu fileja 200 g

Sakapāti maurloki 1 ēdamkarote

Dižonas sinepes 1/2 tējkarote

Sāls, pipari, brūnais cukurs pēc garšas

Kaņepju eļļa 20 ml

Šalotes sīpols 1/3 smalki sagriezts

Dekoram, mini biešu lapas

Pamatēdiens – arktiskās palijas fileja ar pērļu grūbām, spinātiem un gailenēm

Foto: Publicitātes foto

Zivs fileja

Vārītas pērļu grūbas 2 saujas

Mazo spinātu lapas 100 g

Šalotes sīpols 1/2 gab. sakapāts

Svaigas gailenes (vai citas meža sēnes, vai austersēnes, vai šampinjoni ) 200 g

Saldais krējums 50 ml

Sāls, pipari, brūnais cukurs pēc garšas

Deserts – meduskūka ar cigoriņu saldējumu

Foto: Publicitātes foto

Cepumus sablendē pulverī (drumstalā), pievieno medu. Pēc tam kārtās liek formā – drumstala, putots krējums, tad drumstala, krējums. Un tā sešas reizes. Pēc tam ievieto ledusskapī uz 24 h.

Saldējumam:

Cigoriņu ekstrakts 1 ēdamkarote

Saldais krējums 250 ml

Piens 200 ml

Kondensētais piens 150 g

Meduskūkas pildījumam:

Skābais krējums 25%

Cukurs

Ēd garšīgāk ar karotīti!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu