Mairis Briedis. Kas tālāk?

Briedis sakauj Mannu un aizstāv pasaules čempiona titulu Foto: Jānis Škapars / TVNET
Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Pagājušajā nedēļā "Arēnā Rīga" izvietotajā boksa ringā tikās divu dažādu līmeņu bokseri, un saprotams - cīņa starp Arturu Mannu un Mairi Briedi noslēdzās bez pārsteiguma. Latvijas boksa zvaigzne aizstāvēja sev piederošo Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem). Kas tālāk?

Manns iepriekš esot apsvēris mest mieru profesionālajam boksam un pievērsties tam amatieru līmenī. Lai aizbrauktu uz olimpiskajām spēlēm, lai sagrozītu Brieža komandai prātu un viņu neuztvertu nopietni? Jautājums paliks neatbildēts.

"Šī cīņa ir mans lielais sapnis," iepriekš sarunā ar TVNET sacīja Manns. Sapnis tika izsapņots tur...

Par cīņas iznākumu biju pārliecināts. Kolēģiem minēju - būs labi, ja Manns kājās noturēsies līdz piektajam raundam. Noturējās līdz trešajam. Briedis nebija boksējis vairāk nekā gadu, viņam cīņa bija nepieciešama, to uzstāja arī IBF. Apzinoties, ka oponents nav no nopietnākajiem, Brieža treneris Dmitrijs Šiholajs no sava audzēkņa maksimumu neizdzina. Janvāri tomēr Mairim apritēs 37, un nebija nepieciešamības izlikt sevi pilnībā. Šis ir vecums, kad jādomā par nākotni, lēmumos jābūt gudram. Priekšā vēl būs nopietnāki vīri.

Vēl pirms 16. oktobra vakara IBF noteica: josta jāaizstāv pret austrālieti Džeiju Opetaiju. Cīņa jāaizvada līdz 2022. gada 14. aprīlim. Tas ir variants, ja neizdosies vienoties ar pazīstamā promotiera Edija Hērna klientu nepārspēto britu Lorensu Okoliju.

Bet ir arī trešais variants, kas gan ir mazāk ticams...

Okolijs grib šādu cīņu, to vēlas arī Brieža komanda un viņa promotieris Kalle Zauerlands. Finansiāli tā gan būtu līdzvērtīga cīņai ar Opetaiju, bet jāņem vērā apstāklis, ka pret Opetaiju, visticamāk, būtu jāboksē Austrālijā, kamēr Okoliju Anglijā, kur ir viens no pasaules lielākajiem boksa tirgiem.

Austrālijā Covid-19 ierobežojumu dēļ nemaz nav tik vienkārši iekļūt, izdevumi par gatavošanos un uzturēšanos tur būtu ievērojami lielāki, nekā ja pāris tūkstošu kilometru attālumā cīnītos ar Okoliju, turklāt izdotos boksēt par jostu apvienošanu. Brita īpašumā ir Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta, bet Briedim pieder Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona josta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu