"Vareno" otrajā sezonā "X-failu" zvaigzne Džiliana Andersone

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Džiliana Andersone un Ella Faninga seriālā "Varenie"
Džiliana Andersone un Ella Faninga seriālā "Varenie" Foto: Hulu/publicitātes

Mediju gigantu "NBC" un "News Corp" veidotais projekts - video straumēšanas vietne "Hulu" publicējusi pirmos attēlus no bezkaunīgā komēdijseriāla "Varenie" (The Great) otrās sezonas. 

Atgādinām, ka seriāls, kas caur satīrisku ironiju mūsdienīgā stāstā atklāj Katrīnas Lielās ceļu no vienkāršas, romantiskas meitenes līdz spēcīgai un visilgāk valdošajai sieviešu kārtas pārstāvei Krievijas impērijas vēsturē, pieejams "LMT viedtelevīzijas" skatītājiem.

Šonedēļ publicētajos otrās seriāla sezonas foto iepazīstamies ar jaunu varoni - slavenās britu aktrises Džilianas Andersones (Gillian Anderson) atveidoto Šlēsvigas-Holšteinas-Gotorfas Johannu Elizabeti (1712-1760) - Katrīnas Lielās māti.

Džiliana Andersone
Džiliana Andersone Foto: Hulu/publicitātes

Johanna bija ne tikai Katrīnas māte, bet arī vācu princese - viņas spilgtais tērps, harisma, kas redzama Andersones atveidotajā varonē, acīm redzami norāda, ka viņas ietekme uz meitu bijusi liela. 

Seriāls "Varenie" ir ironijas caurausts darbs, kas atklāj neparedzamo Katrīnas Lielās ceļu uz Krievijas valdnieces troni un viņas iespaidīgo valdīšanu caur mūsdienīgu humoru un valodu. Seriāla sižets ir aizraujošs un pilns jautrības, kas ļauj to uztvert pavisam viegli arī gados jaunākai mērķauditorijai, aizrautīgi sekojot līdzi Katrīnas Lielās varas pārņemšanas uzvaras gājienam.

Kinomīļiem seriāla vizuālais stils un atmosfēra vairāk atgādinās melnās komēdijas filmu "Favorīte", kas 2018. gadā saņēma desmit Oskara nominācijas. Seriāla radītājs Tonijs Maknamara (Tony McNamara) bija arī filmas "Favorīte" scenārija līdzautors.

Pretēji skatītāju iemīļotajam vēsturiskās drāmas miniseriālam "Katrīna Lielā" ar leģendāro Helēnu Mirenu (Helen Mirren) galvenajā lomā, seriālā "Varenie" aktieru ansambli veido mūsdienu mileniāļi ar daudzsološo jauno aktrisi Ellu Faningu (Elle Fanning) titullomā, kurai šī ir pirmā loma TV seriālā un komēdijas žanrā.

Jaunajā seriāla sezonā Katrīnai būs jātiek galā ne tikai ar māti, bet arī ar imperatoru Pēteri III.

Otrā sezona pie skatītājiem nonāks jau 19. novembrī.

"Varenie"
"Varenie" Foto: Hulu/publicitātes

Seriālā galvenās varones atveidotāja ir aktrise Ella Faninga, kas Latvijas skatītājiem vairāk zināma no tādām Holivudas filmām kā "Malefisenta" un "Melnā feja Malefisenta", kurās viņa strādāja kopā ar Andželīnu Džoliju (Angelina Jolie). Galvenās vīriešu lomas atveidotājs ir Nikolass Holts (Nicholas Hoult), kurš 2018. gadā saņēma ASV Kritiķu balvu par lomu melnajā komēdijā "Favorīte". 

Ella Faninga
Ella Faninga Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Kā zināms, Katrīna II jeb Katrīna Lielā, kā daudzi mēdza viņu dēvēt, bija Krievijas ķeizariene no 1762. līdz 1796. gadam. Viņa nāca pie varas pēc pašas sarīkotā valsts apvērsuma, kura rezultātā viņas vīrs Pēteris III tika gāzts no troņa. Viņas valdīšanas laikā Krievija kļuva varenāka un spēcīgāka un tika atzīta par vienu no Eiropas un Āzijas lielvarām.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu