1000 jaunās māmiņas saņems īpašas elektrodrošības paciņas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ar mērķi aicināt mājoklī parūpēties par bērniem elektrodrošu vidi, kā arī iedrošinātu jau no mazotnes ar atvasēm pārrunāt elektrodrošības principus, AS "Sadales tīkls" sadarbībā ar uzņēmumu SIA "Schneider Electric Latvija" un video stāstu sēriju bērniem "Tutas lietas" 1000 jaunajām māmiņām visā Latvijā nodrošinās īpašas elektrodrošības paciņas, informē "Sadales tīkls".

Paciņās, ko saņems jaunās māmiņas, iekļauts sadarbībā ar projektu "Tutas lietas" sagatavots pamācošs krāsojamais buklets, kurā Tutas lapsiņa kopā ar Vadu vīru mazajiem ķipariem māca elektrodrošības noteikumus, rozešu aizliktņi un kontaktligzdas ar aizsargiem.

Līdz šī gada beigām 1000 šādas paciņas tiks piegādātas Rīgas Dzemdību namam un slimnīcu dzemdību nodaļām Rīgā, Jūrmalā, Siguldā, Valmierā, Jelgavā, Liepājā, Daugavpilī un Jēkabpilī, lai tās saņemtu jaunās ģimenes.

"Sadales tīkla" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons pauda, ka mazi bērni ir tā sabiedrības daļa, kas diemžēl ļoti bieži tiek pakļauta elektrotraumu riskiem.

"Lai šos riskus novērstu, kritiski svarīga ir pieaugušo iesaiste - rozešu aizsargi mājās, izolēti vadi, strāvas noplūdes automātslēdži un nekādu bojātu elektroierīču. Elektroietaises piesaista bērnu uzmanību - katru gadu tiek reģistrētas elektrotraumas, ko mazuļi gūst, iebāžot pirkstus, matadatas vai citus priekšmetus rozetes caurumos, ieliekot mutē rozetei pieslēgta viedierīces lādētāja vadu, pieskaroties bojātiem vadiem utt.," sacīja Jansons.

Viņš atzīmēja, ka ar jauno kampaņu, kas sākta ar vides instalācijas "Vadu vīrs" atklāšanu Rīgas Kongresu nama laukumā, un kampaņas sauklis ir "Nepārbaudi elektrības pacietību!", "Sadales tīkls" vēlas atgādināt vecākiem būt modriem un parūpēties par to, lai elektrotraumu gūšanas riski mājoklī būtu novērsti. Uzņēmuma jaunā elektrodrošības kampaņa

"Diemžēl tieši paviršā attieksme pret drošību apvienojumā ar nekvalitatīvu elektroierīču un kontaktligzdu lietošanu ir biežākie elektrotraumu cēloņi sadzīvē. Tāpēc kopā ar "Sadales tīklu" šajā kampaņā vēlamies jaunajiem vecākiem atgādināt par elektrodrošību un dāvināt kontaktligzdas ar papildu drošības aizsargiem, šādi aicinot pievērst uzmanību elektroinstalācijas kvalitātei mājoklī," atklāja "Schneider Electric Latvija" produktu attīstības vadītājs Baltijā Gatis Arājums.

Kampaņas laikā elektrodrošības paciņas plānots piegādāt vairāk nekā 10 dzemdību nodaļām Rīgā, Jūrmalā, Siguldā, Valmierā, Jelgavā, Liepājā, Daugavpilī un Jēkabpilī.

Kampaņas ietvaros tapusi arī īpaša raidījuma "Tutas lietas" epizode, kurā Tuta kopā ar draugiem mazajiem skatītājiem atklās, kā nenonākt elektrobīstamās situācijās. Skatītājiem tā būs pieejama jau novembrī.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu