Alda Bukša kriminālromāns "Brāļi/Bruoli" izdots lietuviešu valodā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Aivars Liepiņš/Dienas grāmata

Latviešu rakstnieka Alda Bukša 2020. gada nogalē izdotais kriminālromāns "Brāļi", kas saņēmis Latgaliešu kultūras gada balvu "Boņuks", no oktobra ir pieejams arī lietuviešu lasītājiem. Romānu izdevusi Šauļos bāzētā izdevniecība "Litera".

Kriminālromāna autors Aldis Bukšs: "Viena no romāna tēmām - nelegālā robežpārkāpšana un austrumu kaimiņvalsts iesaiste tās organizēšanā - nu ir kļuvusi par problēmu gan Latvijai, gan Lietuvai. Pieļauju, ka tas lietuviešu lasītājiem liks romānu izbaudīt vēl dzīvāk."

"Brāļi" ir stāsts par to, kā neveiksmīga pokera spēle ekskluzīvā Londonas klubā latvieti Edgaru ievelk notikumu ķēdē, kuri noved viņu Helsinku cietumā. Pa šo laiku Igaunijā bez vēsts pazūd Edgara jaunākais brālis. Aizsākas Edgara pēddziņa gaitas: no Igaunijas uz Ziemeļlatgali, Latvijas-Krievijas pierobežas joslu un Londonu, pamazām izgaismojot sarežģītu starptautisku noziedzības tīklu.

Romānu uz lietuviešu valodu tulkojusi Dzintra Elga Irbīte, pateicoties kurai lietuviešu lasītājiem ir iespēja lasīt vairāk nekā desmit latviešu rakstnieku literāros darbus, tajā skaitā Evas Mārtužas romānus, kā arī Aleksandra Grīna vēsturisko romānu "Nameja gredzens".

Aldis Bukšs ir kriminālromānu "Parādu piedzinēji" un "Brāļi/Bruoli" autors, kā arī pilnmetrāžas filmas "Maiņa" (2020) scenārija līdzautors. 2015. gadā izdevniecība "Dienas grāmata" izdeva Bukša debijas kriminālromānu "Parādu piedzinēji", kurš atzinīgi tika novērtēts lasītāju vidū.

2020. gada beigās latviešu literārajā un latgaliešu rakstu valodās tika izdots kriminālromāns "Brāļi/Bruoli", kas kļuva par pirmo kriminālromānu latgaliešu rakstu valodā. Par veikumu Aldis Bukšs saņēma Latgaliešu kultūras gada balvu "Boņuks 2020". 2021. gada maijā kriminālromāns "Brāļi" tika iekļauts franču tiešsaistes žurnāla Le Grand Continent (legrandcontinent.eu) jūnija grāmatu izlasē.

Plašāk par autoru Aldi Bukšu un viņa jauno grāmatu "Brāļi" / "Bruoli" skatieties video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu