Aiztur divus vīriešus ar realizēšanai paredzētām narkotiskām un psihotropām vielām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pagājušās nedēļas nogalē Līvānos aizturēti divi vīrieši ar realizēšanai Daugavpilī paredzētām narkotiskām un psihotropām vielām, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Policijas amatpersonas, realizējot operatīvo informāciju, Līvānos aizturēja 1983.gadā un 1992.gadā dzimušus vīriešus, kuri devās no Rīgas uz Daugavpili. Operatīvo pasākumu laikā automašīnā, ar kuru pārvietojās personas, tika atrastas narkotiskās un psihotropās vielas. Kopumā izņemts aptuveni kilograms amfetamīna, piecas tabletes, kas, visdrīzāk, ir narkotiskās vielas saturošas tabletes "Subotex", kā arī citas narkotiskās vielas.

Policijai izdevās noskaidrot, ka izņemtās narkotiskas tika paredzētas realizēšanai Daugavpils teritorijā.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Kursīte skaidroja, ka aizturētās personas ir organizētas noziedzīgas grupas dalībnieki, kuri jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā. Daugavpils tiesa vienai no minētajām personām piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Vīriešiem draud kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 2531.panta 1.daļu par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu