FIB veic kratīšanas Krievijas oligarha Deripaskas īpašumos (40)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/Reuters/AP/Scanpix

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti otrdien veica kratīšanas luksusa īpašumos Vašingtonā un Ņujorkā, kas saistīti ar Krievijas oligarhu Oļegu Deripasku, kurš ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvs sabiedrotais.

FIB preses sekretārs pastāstīja, ka aģenti veikuši "tiesas apstiprinātas darbības" ar Deripasku saistītā privātmājā prestižā Vašingtonas rajonā. FIB aģenti iegāja šajā mājā un to atstāja, nesot kartona kastes, un aizvilka no turienes melnu automobili.

Laikraksts "New York Times" ziņoja, ka FIB veica kratīšanu arī ar Deripasku saistītā mājā Ņujorkas Griničvilidžas rajonā.

Kratīšanas tika veiktas izmeklēšanā par to, vai metālu magnāts Deripaska pārkāpis sankcijas, kuras ASV viņam noteica 2018.gada aprīlī.

ASV Finanšu ministrija, paziņojot par šīm sankcijām, pavēstīja, ka pret Deripasku notiek izmeklēšana par naudas atmazgāšanu, izspiešanu un reketu.

"Ir arī apgalvojumi, ka Deripaska piekukuļojis valdības amatpersonu, pasūtījis uzņēmēja slepkavību un bijis saistīts ar Krievijas organizētās noziedzības grupējumu," paziņoja Finanšu ministrija.

Deripaska 2019.gada martā vērsās tiesā pret ASV Finanšu ministriju, apsūdzot to patvaļīgās darbībās pret viņu, bet viņa sūdzību šogad noraidīja federālais tiesnesis.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu