Ierobežojumu dēļ vairāki veikali darbu sāks stundu ātrāk

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veikali tirdzniecības centrā "Origo", kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija
Veikali tirdzniecības centrā "Origo", kad valstī izsludināta ārkārtējā situācija Foto: Paula Čurkste/LETA

Ierobežojumu dēļ, kas Latvijā stāsies spēkā no ceturtdienas, 21.oktobra, un ilgs līdz 15.novembrim, vairāki mazumtirdzniecības veikali būs atvērti vismaz stundu agrāk.

Cita starpā zīmola "Maxima" tirdzniecības vietas minētajā laika posmā būt atvērtas no plkst.7. Līdz šim lielākoties zīmola tirdzniecības centri apmeklētājiem bija pieejami no plkst.8. Savukārt svētdienās "Maxima" veikali strādās no plkst.8 līdz 19.

Tikmēr arī lielākā daļa "Rimi" veikalu, izņemot atsevišķus "Rimi Mini", no 21.oktobra strādās no plkst. 7 līdz plkst. 19. Savukārt e-veikala piegādes notiks plkst. 8 līdz plkst.19, un pasūtījumi "Rimi Drive" tiks izsniegti līdz plkst. 19.

Savukārt zīmola "Lidl" veikali Latvijā būs atvērti klientiem katru dienu no plkst.6.30 līdz 19.

Jau vēstījam, ka no ceturtdienas, 21.oktobra, līdz 15.novembrim īpaši stingro Covid-19 ierobežojumu jeb stingrā "lokdauna" laikā klātienes saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietas un pirmās nepieciešamības preču tirdzniecības vietas klātienē darbu varēs sākt ne ātrāk kā plkst.6 un beigt ne vēlāk kā plkst.19.

Tirdzniecības pakalpojumus klātienē šajā laikā varēs sniegt tikai veikali, kur 70% no preču sortimenta ir pārtikas preces, veikali, kur 70% no preču sortimenta ir higiēnas preces, aptiekas, tai skaitā veterinārās aptiekas, optikas preču veikali, degvielas uzpildes stacijas, dzīvnieku barības veikali, preses tirdzniecības vietas, grāmatnīcas, telekomunikāciju preču un pakalpojumu vietas, ziedu tirdzniecības vietas, kā arī reģistrētas autoostas, kuras saskaņā ar normatīvajiem aktiem nodrošina biļešu tirdzniecību, un dzelzceļa stacijās esošās biļešu tirdzniecības kases, kurās tiek pārdotas biļetes tikai uz iekšzemes dzelzceļa maršrutiem.

Tirdzniecības vietā vienam apmeklētājam jānodrošina ne mazāk kā 25 kvadrātmetri no publiski pieejamās telpu platības. Savukārt tirdzniecības vietā, kur vienam apmeklētājam publiski pieejamā telpu platība ir mazāka par 25 kvadrātmetriem, vienlaikus var atrasties tikai viens apmeklētājs.

Kā ziņots, no ceturtdienas, 21.oktobra, uz četrām nedēļām jeb līdz 15.novembrim Latvijā spēkā stāsies īpaši stingri Covid-19 ierobežojumi jeb stingrais "lokdauns". Kā pēc Krīzes vadības padomes sēdes pirmdien informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), šajā laika periodā visi veikali, izņemot pirmās nepieciešamības, nestrādās un būs pieejami tikai paši nepieciešamākie pakalpojumi. Tāpat paredzēts ieviest mājsēdi no plkst.20 līdz plkst.5.

Tāpat vēstīts, ka Latvijā no 11.oktobra ir izsludināta ārkārtējā situācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu