Čehijā nosaka stingrākus ierobežojumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Čehijā strauji sākot pieaugt jaunu Covid-19 gadījumu un ar šo slimību saistītu nāves gadījumu skaitam, valdība trešdien nolēma, ka pastiprinās pārbaudes un ierobežojumus, lai apturētu slimības izplatību.

Otrdien reģistrēti 3246 jauni Covid-19 gadījumi, un tas ir vairāk nekā divas reizes vairāk nekā pirms nedēļas. Kopējais apstiprināto Covid-19 gadījumu skaits tagad sasniedzis 1 715 515.

Aizvadītās nedēļas laikā nomiris 51 ar Covid-19 inficētais, bet visā septembra mēnesī - 44, pavēstīja Veselības ministrija.

Sākot ar 25.oktobri, sejas masku valkāšana telpās, arī darba vietās, būs obligāta, sacīja veselības ministrs Adams Vojtehs.

"No 1.novembra restorānos, klubos un diskotēkās būs jāpārbauda viesu vakcinācijas, testu vai pārslimošanas sertifikāti," piebilda ministrs.

Valdība arī samazinās testu derīguma termiņa laiku un no 1.novembra pieaugušajiem liks par tiem maksāt pašiem, šādi cenšoties dot stimulu gausajai vakcinācijas gaitai.

Valsts ar teju 11 miljoniem iedzīvotāju šogad vairākas nedēļās bija pasaules līdere Covid-19 gadījumu un ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaita ziņā proporcionāli iedzīvotāju skaitam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu