Amatiermākslas kolektīvu nodarbības drīkstēs notikt tikai attālināti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

No ceturtdienas līdz 15.novembrim amatiermākslas kolektīvu nodarbības drīkstēs notikt vienīgi attālināti, informē Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Dace Vizule.

Viņa norādīja, ka skolēnu rudens brīvdienas vispārējās izglītības un profesionālās ievirzes programmu audzēkņiem tiek pagarinātas līdz 29.oktobrim. Savukārt 1.novembrī mācības klātienē varēs atsākt vispārējās izglītības programmas 1. līdz 3.klases skolēni.

Pēc KM pārstāves paustā, izņēmums no 1.novembra attieksies arī uz profesionālās izglītības, tajā skaitā profesionālās ievirzes programmas patstāvīgu praktisko iemaņu individuālo apguvi izglītības iestādē bez pedagoga klātbūtnes.

Bet līdz 14.novembrim attālināti notiks vispārējās izglītības programmas 4. līdz 12.klasei, profesionālās ievirzes izglītības, interešu izglītības un profesionālās vidējās izglītības programmu apguve, kā arī mācību process augstākajā izglītībā.

No šodienas apmeklētājiem tiek slēgtas kultūrvietas: muzeji, bibliotēkas, arhīvi, kultūras centri, brīvdabas estrādes, teātri, koncertzāles, kā arī vietas, kur tiek organizēti amatiermākslas kolektīvu mēģinājumi. Tiek pārtraukta gan publisku, gan privātu pasākumu norise.

KM pārstāve pauda aicinājumu kultūras saturu "mājsēdes" laikā baudīt virtuāli, izmantojot KM apkopotos resursus tīmekļvietnes sadaļā "Ēkultūra".Tā ir papildināta ar jaunāko Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammā "KultūrElpa" radīto saturu.

Ar mērķi apturēt vīrusa galveno izplatības veidu tiek samazinātas klātienes kontaktēšanās iespējas un kā būtisks drošības pasākums noteikts attālinātais darbs. Vizule akcentēja, ka kultūras un masu mediju jomā klātienē ieteicams veikt tikai tos darba pienākumus, kurus nevar pildīt attālināti.

Atļauts sagatavot un veikt kultūras norises tiešraides translāciju vai ierakstu, vai veidot audiovizuālu darbu, tajā skaitā paredzētu attālinātā mācību procesa nodrošināšanai. Kultūrvietās laikā no plkst.6 līdz plkst.19 var notikt organizēti profesionālās mākslas kolektīvu mēģinājumi, ierakstu, izrāžu un koncertu sagatavošana.

Tāpat klātienē turpinās strādāt plašsaziņas līdzekļu pārstāvji un fotogrāfiem ļauts sniegt klātienes pakalpojumus plašsaziņas līdzekļu darba nodrošināšanai.

Pēc KM pārstāves paustā, visiem darbiniekiem, kuri strādās klātienē, tajā skaitā pilnībā vakcinētiem vai vīrusu pārslimojušiem, katru dienu, ierodoties darbā, būs jāapliecina, ka viņiem nav infekcijas slimības pazīmju un viņi nav bijuši kontaktā ar inficētām personām.

Lai mazinātu Covid-19 izplatības riskus darba vietā, darba devējs var organizēt visu klātienē strādājošo darbinieku Covid-19 testēšanu. Šādā gadījumā Covid-19 testēšanas izmaksas pilnībā vakcinētiem un pārslimojušiem darbiniekiem sedz no darba devēja līdzekļiem.

Klātienē būs pieļauta tikai pašu nepieciešamāko veikalu, tostarp arī grāmatnīcu un preses izdevumu tirdzniecības vietu, darbība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu