Jūrmalā kādā trīsstāvu ēkā izcēlies ugunsgrēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdienas rītā ap plkst.6 saņemts izsaukums uz Krišjāņa Valdemāra ielu Jūrmalā, kur ar atklātu liesmu deg neapsaimniekota trīsstāvu ēka, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Notikuma vietā stādā 26 ugunsdzēsēji, izmantojot septiņas autocisternas un autokāpnes. Pašlaik šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks ir lokalizēts, bet dzēšana turpinās.

Trešdien ap plkst.7.30 saņemts izsaukums Rīgā, kur piecstāvu sabiedriskajā objektā bija radies sadūmojums un nostrādājusi automātiskā ugunsaizsardzības sistēma. Notikumā vietā ēkā deg istaba nelielā platībā.

Pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies 20 cilvēki, ugunsdzēsēji evakuēja vēl 20 cilvēkus, kā arī izglābta trīs cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un nodots ātrās palīdzības mediķiem.

Vakar ap plkst.23 VUGD saņēma izsaukumu Jelgavā, kur divstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti un siena. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 15 cilvēki. Mājoklī, kur bija izcēlusies ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Ap plkst.21.30 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur dega divstāvu mājas starpstāvu pārsegums un siena 30 kvadrātmetru platībā, bet ap plkst.19 VUGD saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Rudbāržu pagastu, kur dega divstāvu mājas starpstāvu pārsegums un jumts 15 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies četri cilvēki, kas ugunsgrēka izcelšanos pamanīja, pateicoties dūmu detektora skaņas signālam. Ugunsdzēsējiem izdevās nosargāt no liesmām blakus ēku, jo stiprā vēja dēļ pastāvēja ugunsgrēka izplatīšanās draudi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 63 izsaukumus: 15 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 - uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama, lai novāktu stiprā vēja nogāztos vai aizlūzušos kokus. VUGD saņēma 24 izsaukumus par vēja radītiem postījumiem - galvenokārt, atbrīvota ceļu braucamā daļa, bet vienā gadījumā Rīgā koks bija uzkritis uz divām vieglajām automašīnām.

Dienests atgādina, ka saskaņā ar Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informāciju arī šodien pēcpusdienā gaidāms stiprs un brāzmains vējš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu