"Bitcoin" vērtība sasniedz jaunu rekordu (19)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix.

Aizvadītās nedēļas ir īpaši veiksmīgas “Bitcoin” tirgotājiem, jo pasaulē vērtīgākā kriptovalūta ir ne tikai spējusi atgūties no krituma rudens sākumā, bet arī sasniegt jaunu vērtības rekordu, trešdien pietuvojoties 67 000 dolāru atzīmei, vēsta CNN.

Oktobrī “Bitcoin” cenas ir kāpušas par vairāk nekā 50%, kas ļāvis labot aprīlī sasniegto vērtības rekordu. CNN norāda, ka septembra beigās kriptovalūtas vērtība bija “tikai” 44 tūkstoši dolāru par vienu valūtas vienību.

Eksperti skaidro, ka kritpvalūtas vērtības pieaugums ir saistāms ar cerībām, ka ASV regulatori neieviesīs stingrākas regulējuma prasības pret kriptovalūtām. Tāpat vērā ņemams ir arī atbalsts no lielajiem investoriem un aktīva tirgošanās ar bitkoinu nākotnes līgumiem.

Investori paredz, ka pašlaik “Bitcoin” vērtība turpinās pieaugt, arī neraugoties uz kritiku no nozīmīgiem finanšu tirgus spēlētājiem. Piemēram, “JPMorgan Chase” vadītājs Džeimijs Daimons ir nosaucis “Bitcoin” par “nevērtīgu aktīvu”.

“Ņemot vērā cenu tendences, ko redzam bitkoinu cenas dinamikā, ticam, ka šī kriptovalūta līdz gada beigām viegli varēs sasniegt 100 000 dolāru atzīmi,” norāda “AvaTrade” tirgus analītiķis Naīms Aslams.

Tiek norādīts, ka vērtības augstākais punkts trešdien bija 66 974 dolāri par vienu bitkoinu. Iepriekšējais rekords tika uzstādīts aprīlī, kad kriptovalūtas vērtība bija 64 889 dolāri, bet vasarā bija vērojams kriptovalūtas cenas kritums, tai nokrītot zem 30 000 dolāru atzīmes.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu