Piešķirs papildu līdzekļus pedagogu algām un Būvniecības valsts kontroles birojam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Saeima šodien atbalstīja apropriācijas pārdali likumā "Par valsts budžetu 2021.gadam", lai piešķirtu līdzekļus dotācijai pedagogu algām un Būvniecības valsts kontroles birojam.

Deputāti piekrita likumā "Par valsts budžetu 2021.gadam" noteiktās apropriācijas pārdalei 373 209 eiro apmērā no valsts budžeta programmas "Mērķdotācijas izglītības pasākumiem". Uz Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta apakšprogrammu - "Dotācija privātajām mācību iestādēm" pārdalīs 363 450 eiro, savukārt uz budžeta apakšprogrammu "Vispārējās izglītības atbalsta pasākumi" - 9759 eiro apmērā.

Apropriācijas pārdales mērķis ir nodrošināt pedagogu darba samaksu 2021.gadā, ņemot vērā pedagogu minimālās algas likmes palielināšanu līdz 830 eiro un pirmsskolas pedagogu minimālās algas likmes palielināšanu līdz 872 eiro ar 2021.gada 1.septembri, kā arī izglītojamo skaita uz 2021.gada 1.septembri izmaiņu ietekmi.

Tāpat parlamentārieši piekrita apropriācijas pārdalei 17 706 eiro apmērā no Iekšlietu ministrijas budžeta programmas "Valsts robežsardzes darbība" 2018.-2020.gada prioritārā pasākuma "Latvijas Republikas valsts robežas uzturēšana" uz Ekonomikas ministrijas budžeta programmu "Būvniecība", lai Būvniecības valsts kontroles birojs veiktu būvvaldes funkcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu