"Grafikas akadēmija" aicina uz lekcijām par grafikas tehnikām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lāsma Pujāte
Lāsma Pujāte Foto: publicitātes

Tiešsaistes lekciju un nodarbību digitālā platforma "Grafikas akadēmija" šoruden aicina interesentus uz bezmaksas lekcijām par dažādām grafikas tehnikām. Pirmā lekcija šajā ciklā būs par litogrāfiju, to vadīs māksliniece Lāsma Pujāte.

Tiešsaistes lekcijas notiks divos laikos - sestdien, 23.oktobrī, 11.00 un otrdien, 26. oktobrī, 20.00.

Litogrāfija ir viena no senākajām grafikas tehnikām. Zīmējums top uz akmens, tiek ķīmiski apstrādāts un drukāts ar speciālu presi. Balstoties uz litogrāfijas drukas principiem, pastāv arī jaunākas tehnikas, ko iespējams lietot arī mājas apstākļos bez specifiska aprīkojuma.

Lekcijā māksliniece Lāsma Pujāte iepazīstinās gan ar klasisko litogrāfiju, gan atvasinātām pieejām, kā, piemēram, “folijlitogrāfijas” tehniku.

Lāsma Pujāte savā daiļradē strādā galvenokārt ar litogrāfiju, ir viena retajiem autoriem, kura pati veic drukāšanu, ko tradicionāli lielākoties dara litogrāfijas meistars. Apguvusi litogrāfiju Vācijā, Minhenes Künstlerhaus litogrāfijas darbnīcā, kā arī Leipcigas 8. Litogrāfijas simpozijā. Vērtīga pieredze uzkrāta, arī sadarbojoties ar litogrāfijas meistaru un mākslinieku Imantu Krepicu. Saņēmusi starptautiskus apbalvojumus: Brederlo-von Zengbuša mākslas prēmiju 2008.gadā un trešo vietu Eiropas mākslas augstskolu litogrāfijas izstādes "Zelta kentaurs” konkursā 2009.gadā.

Nodarbība notiek projekta "Grafikas akadēmija - tiešsaistes lekciju un nodarbību digitālā platforma" ietvaros. Projekts interesentus iepazīstina ar dažādām grafikas tehnikām - litogrāfiju, ofortu, frotāžu, monotipiju u.c. - vairākās bezmaksas tiešsaistes lekcijās.

Tiešsaistes lekcijas par litogrāfiju notiks interneta vidē. Sīkāka informācija par pieteikšanos lekcijām pieejama projekta lapā www.facebook.com/Grafikas-Akadēmija-275550730913926 vai rakstot uz e-pastu printmakingin@gmail.com.

Projektu organizē biedrība “Grafikas kamera” sadarbībā ar “Grafikas skolu”, biedrību “Virtuālā studija Urga” un “Hypnoscope”. Informatīvais atbalstītājs TVNET. Projekta vizuālās identitātes autore Agnese Kurzemniece. Projektu finansē Valsts kultūrkapitāla fonds mērķprogrammā “KultūrELPA”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu