KNAB izdienas pensijas aprēķināšanas kārtību noteiks valdība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz deleģēt valdībai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonu izdienas pensijas aprēķināšanas kārtību.

Iepriekš Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdes diskusijās atsevišķi deputāti gan pauda skepsi, ka izdienas pensiju var saņemt, piemēram, jau 50 gadu vecumā, kā arī to, ka tā pienākas arī administratīvajiem darbiniekiem. KNAB pārstāves gan norādīja, ka biroja amatpersonām ir paredzēts noteikt tādu pašu regulējumu kā citiem tiesībsargiem.

Kā skaidrots likumprojekta anotācijā, ar grozījumiem paredzēts nodrošināt vienlīdzīgu attieksmi pret KNAB amatpersonām, nosakot tām līdzvērtīgus kritērijus kā citām tiesībaizsardzības iestādēm nepieciešamā darba stāža noteikšanai, kas dod tiesības uz izdienas pensiju.

Tāpat grozījumi paredz KNAB amatpersonu izdienas stāžā iekļaut aktīvā militārā dienesta laiku Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā bijušajās struktūrvienībās un Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienestā, Augstākās padomes apsardzes dienestā un Latvijas Drošības dienestā.

Grozījumus paredzēts veikt KNAB amatpersonu izdienas pensiju likumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu