Video ⟩ Karaliene Elizabete aizkaitināta par politiķu rīcību ANO klimata konferences priekšvakarā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Pagājušajā ceturtdienā, 14. oktobrī, pirmo reizi piecu gadu laikā viesojoties Velsas parlamentā, karaliene Elizabete sarunās ar Kornvolas hercogieni Kamillu un Velsas parlamenta pārstāvi, politiķi Elinu Džounsu teikusi, ka vadošo politiķu lielā runāšana par klimatu ir ļoti kaitinoša, ja tā vietā nekas netiek darīts.

Šī saruna nebija paredzēta oficiālajam video paziņojumam, taču to var apskatīt britu karaļnama oficiālajā “Youtube” vietnē.

Viņai atbildēja Džounsa, kura bija redzējusi prinča Viljama interviju portālam “CNN”. Tās laikā viņš apgalvojis, ka kosmosa tūrisms pašlaik šķiet luksusa dārdzība, netieši norādot uz neseno “Amazon” vadītāja Džefa Beizosa lidojumu kosmosā.

Tā vietā pasaules miljonāriem vajadzētu koncentrēties uz globālās sasilšanas nodarīto postu un kā to iespējami efektīvi novērst, piebilda princis Viljams.

Mirkli pirms ANO klimata konferences Glāzgovā arvien vairāk pieaug spriedze starptautiskajās politiskajās aprindās.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau paziņoja, ka uz konferenci nedosies, Glāzgovas policija gatavojas plašiem aizsardzības pasākumiem konferences laikā, lai novērstu terorisma draudus.

“Esmu dzirdējusi daudz par šā gada konferenci un joprojām nesaprotu, kurš ieradīsies,” komentēja karaliene Elizabete.

“Mūsu pasaules dižākajiem prātiem ir jādomā par to, kā izglābt mūsu planētu, nevis jācenšas iekarot nākamās jaunās vietas, kuras apdzīvot,” intervijā teica princis Viljams.

Intervija noritēja dienu pēc tam, kad kosmosā devās arī “Star Trek” aktieris Viljams Šatners. Viņš 90 gadu vecumā kļuva par vecāko cilvēku, kurš lidojis kosmosā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu