Arī lokdauna laikā zupas virtuves un krīzes centri turpinās strādāt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pie Rīgas Centrāltirgus - bijušajā pašvaldības policijas iecirknī Maskavas ielā 14a - sāk darboties jauna bezmaksas zupas virtuve bezpajumtniekiem.
Pie Rīgas Centrāltirgus - bijušajā pašvaldības policijas iecirknī Maskavas ielā 14a - sāk darboties jauna bezmaksas zupas virtuve bezpajumtniekiem. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Arī stingrāku ierobežojumu laikā Rīgā turpinās darboties zupas virtuves, siltā ēdiena izsniegšanas vietas un krīzes centri, kā arī tiks nodrošināti citi pakalpojumi, informēja Rīgas domē.

Rīgas Sociālais dienests turpina sniegt klātienes pakalpojumus klientiem tikai pēc iepriekšēja pieraksta neatliekamā vai krīzes situācijā. Klienti dokumentus aicināti iesniegt attālināti. Rīgas Sociālā dienesta informatīvais tālrunis ir 67105048.

Aprūpes mājās pakalpojums tiek nodrošināts pilnā apmērā. Tāpat arī pašvaldībā darbu turpina brīvprātīgie, kuri palīdz ar pārtikas un citu preču piegādi tiem rīdziniekiem, kuri ir riska grupā vai atrodas mājās karantīnā un kuriem nav tuvinieku atbalsta.

Četras zupas virtuves un 13 siltā ēdiena izsniegšanas vietas Rīgā turpina izsniegt mazturīgajiem rīdziniekiem siltu ēdienu līdzņemšanai savos traukos bez izmaiņām.

Desmit Rīgas pašvaldības līdzfinansētās patversmēs, lai mazinātu saslimstības riskus, cilvēkiem bez dzīvesvietas ir paplašinātas iespējas uzturēties patversmēs diennakti, saņemot ēdināšanu trīs reizes dienā. Domē apgalvoja, ka visās patversmēs tiek ievēroti epidemioloģiskie drošības pasākumi, maksimāli tiek izmantoti dezinfekcijas līdzekļi rokām, virsmām un grīdām.

Trīs Rīgas pašvaldības krīzes centri un īslaicīgās uzturēšanās mītne arī turpina darbu bez izmaiņām.

Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes centros "Mezčiems", "Gaiļezers" un "Stella Maris", uz ārkārtējās situācijas laiku piederīgo tikšanās var notikt ārā un tikai ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem. Pašvaldība aicina tuviniekus sazināties telefoniski vai interneta vietnēs, vajadzības gadījumā sociālā darba speciālisti palīdzēs senioriem izmantot viedierīces. Paciņas piederīgajiem var atstāt pie dežuranta vai apsarga, norādot klienta vārdu, uzvārdu, istabas numuru. Neskaidrību gadījumā var zvanīt aprūpes centru sociālā darba speciālistiem.

Rīgas Pašvaldības policija strādās līdzīgi kā iepriekšējās mājsēdes laikā - pastiprināti kontrolēs noteikto ierobežojumu ievērošanu sabiedriskajā transportā, tirdzniecības vietās un publiskajā telpā, patrulējot arī naktīs, sadarbosies ar Valsts policiju. Nepieciešamības gadījumā virsstundās plānots iesaistīt papildu darbiniekus, lai nodrošinātu pietiekamu policijas klātbūtni pilsētā.

Ārkārtējas situācijas laikā, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs aicina klientus komunikācijai un pakalpojumu saņemšanai izmantot neklātienes kanālus.

Klientu apkalpošana klātienē notiek tikai pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot pa tālruni 80000800. Klātienes apmeklējuma pieraksts tiek nodrošināts, izvērtējot katru individuālo situāciju un pakalpojuma sniegšana klātienē notiek tikai objektīvos, neatliekamības gadījumos, ja to nav iespējams sniegt attālināti vai pakalpojuma sniegšana attālināti rada risku cilvēka pamattiesību nodrošināšanai.

Jau ziņots, ka valdība trešdien ārkārtas Ministru kabineta sēdē noteica īpaši stingrus noteikumus Covid-19 izplatības ierobežošanai no šodienas līdz 15.novembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu