Asinssarkanas pludmales, okera krāsās zaigojoši sāls kalni, kas atgādina marmora pilis, dziļas sāls alas, ģipsī un ar dzelzi bagātos vulkāniskajos akmeņos iekaltas pastaigu takas. Šīs krāsainās bagātības tūristu redzeslokā vēl ir nonākušas salīdzinoši maz. Tā ir Hormuzas sala Irānā, Persijas līcī, Hormuzas šaurumā 8 kilometrus no Irānas krastiem.

Ieskaties fotogalerijā un iepazīsti neparasto Hormuzas salu!

Foto: unsplash.com

Pasaules labākie ģeologi to sauc par savu personīgo “Disnejlendu”.

Foto: unsplash.com

Sala ir 42 km2 liela, un tajā atrodami vairāk nekā 70 dažādi minerāli.

Foto: unsplash.com

Vietējie iedzīvotāji salā atrodamo sarkano zemi izmanto pat kulinārijā, to pievienojot maizei, sauktai par tomši, dažādiem karijiem un mērcēm.

Foto: unsplash.com

Mākslinieki Hormuzas salas smilti izmanto krāsvielu jaukšanā un keramikas trauku veidošanā, kā arī mājokļu apmetumam.

Foto: unsplash.com

Salā atrodamo sāli pat var ēst, un vietējie tic, ka Sāls dievietes kalnam ir spējas izdziedēt cilvēku no negatīvajām enerģijām. Kalns ar asajām šķautnēm un ielejām atgādina marmora pili no kādas pasakas.

Foto: unsplash.com

Salas ziemeļos ir neliels oāzes tipa mežs, kurā uzturas neskaitāmas zivju, molusku un migrējošu putnu sugas.

Foto: unsplash.com

Interesanti, ka, neraugoties uz salas sirreālo, kaleidoskopisko, cilvēka neskarto vidi, 2019. gadā to apmeklējuši tikai 18 tūkstoši ceļotāju.

Tādēļ vietējie arvien vairāk sākuši strādāt pie tūristu piesaistes, piedāvājot vietējās tūres ar mājās gatavotu ēdienu, suvenīru tirgošanu un braucieniem ar rikšām un motocikliem, lai ērti pārvietotos pa Hormuzas salu.

Foto: unsplash.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X