VIDEO ⟩ Igaunijā nofilmēts "žurku karalis" (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no ETV sižeta

Kādā mājā Igaunijā atrasta reta parādība dzīvnieku pasaulē - "žurku karalis" jeb tā dēvētais grauzēju kopums, kura astes ir savstarpēji sasietas milzīgā mezglā, ziņo igauņu medijs ERR.

Dzīvnieki atrasti kādā ēkā Pelvas apriņķī, kurā mitinās pieradinātie putni.

Eksperts no Tartu Universitātes Dabas vēstures muzeja Andrejs Miljutins skaidro, ka "žurku karalis" var veidoties brīdī, kad grauzēji guļ midzenī. Ja grauzēju astes pārklātas ar lipīgām vielām, piemēram, asinīm, tad astu gali var salipt kopā.

Foto: Ekrānuzņēmums no ETV sižeta

"Žurkas pēc pamošanās sāk kustēties un pārvietoties dažādos virzienos, taču viņu astes ir sasietas kopā un vairs nevar atbrīvoties. Jo vairāk žurkas cīnās un velk, jo stingrāks kļūst mezgls," skaidro eksperts.

Konkrētajā Igaunijas gadījumā bija sapinušās 13 žurkas. Eksperti uzver, ka tas ir ļoti rets atradums. Pēdējo 500 gadu laikā ir konstatēti tikai ap 60 "žurku karaļu" gadījumi.

Tiek minēts, ka pēdējais "žurku karaļa" gadījums fiksēts 2005. gadā, un līdz šim tas bija vienīgais šāds atradums 21. gadsimtā.

Parasti žurkas atrašanas brīdī vairs nav dzīvas, jo nevar pārvietoties un sameklēt barību. Muzeja pārstāvis uzskata, ka konkrētais "žurku karalis", iespējams, būtu vēl vienu dienu nodzīvojis.

Tiek ziņots, ka 13 grauzēji esot humāni iemidzināti un nokļūs muzeja ekspozīcijā.

VIDEO: Unikālais "žurku karalis" Igaunijā (igauņu valodā):

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu