Normunds Baranovskis pagatavo perfektas brokastis 5 minūtēs

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ikviens rīts sākas ar gardām brokastīm, tāpēc mājas garšu eksperts, Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis demonstrē, kā iepriecināt ģimeni, pagatavojot perfektas brokastis no Zaļās un Bordo karotītes produktiem vien piecu minūšu laikā.

Recepšu video pieejams šeit: 

Piedaloties Latvijas šefpavāru meistarklašu nedēļā, Normunds atklāj, ka, ikdienā dodoties uz veikalu, izvēlas Latvijā ražotus un radītus produktus. Viņam ir iecienītāko produktu loks un ne vienmēr pavārs pievērš uzmanību karotītes kvalitātes zīmēm uz iepakojuma.

Ņemot vērā, ka visiem šefpavāriem bija uzdevums maltītes gatavot no Zaļās un Bordo karotītes produktiem, Normunds atzīst, ka šoreiz došanās uz veikalu bija lielāks izaicinājums nekā parasti.

“Nākamreiz noteikti pievērsīšu uzmanību un izvēlēšos produktus ar Zaļās un Bordo karotītes simboliem. Iesaku arī jums paskatīties savā iepirkumu grozā un izvēlēties kaut dažus šos produktus, jo karotītes produkti ir nemainīgas kvalitātes un Latvijā ražoti. Tā ir iespēja atbalstīt vietējos ražotājus, zemniekus un mājražotājus, un ēdiens būs patiešām gards,” uzsver Rimi Gardēdis.

Normunda Baranovska receptes.

Brokastis – olmaizīte ar sieru

Foto: Publicitātes foto
  • 1 šķēle maizes – dzīvā saulespuķu maize, graudu maize
  • 1 ola – lauku ola
  • 1 ēd/k kausētā vai svaigā siera
  • 1 t/k zaļumu pēc izvēles
  • 1 t/k Holandes vai Krievijas siera
  • Pēc garšas – pesto

No sākuma maizes šķēle jāapgrauzdē – tosterī, cepeškrāsnī vai grila pannā.

Vienā trauciņā – iesit olu, viegli ar dakšiņu saputo. Otrā trauciņā – sakapā zaļumus, ieber, ņem kausēto sieru – kārtīgu ēdamkaroti (jābūt ļoti aukstam, tik tikko no ledusskapja), uz smalkas rīves pierīvē Holandes vai Krievijas sieru, sajauc visu masu kopā.

Uz uzkarsētas pankūku pannas izkausē pikuci sviesta – izlīdzina pa visu pannu (var izmantot arī eļļu). Uzlej olu kā pankūku, aizpilda caurumus. Apcep olu no vienas puses, siera masu ar zaļumiem ieliek olai vidū. Olu aizloka. Maizei, pēc garšas, uzsmērē pesto, virsū liek olu. Pa virsu kaisa zaļumus un var pārliet ar eļļu.

Pamatēdiens – lingvini ar krēmīgo vistu

Foto: Publicitātes foto
  • Lingvini 400 g

Mērcei:

  • Vistas stilbi ar kaulu bez ādas 500 g
  • Sīpols 1 gab.
  • Ķiploks 2 daivas
  • Garšvielu maisījums vistas gaļai 1 ēd/k
  • Ķimenes 1 t/k
  • Vistas buljons 300 ml
  • Baziliks 1 sauja
  • Saldais krējums 200 ml
  • Rapšu eļļa 60 ml
  • Cietais siers pēc garšas

Ķimenes samaļ ar kopējām garšvielām un apvārta tajās vistas gaļu.

Katlā sakarsē eļļu un cep smalki grieztu sīpolu, līdz tas kļuvis zeltains. Pievieno vistas gaļu, apcep. Pievieno smalki grieztu ķiploku, baziliku un buljonu. Ja gatavo spiediena katlā, vista jāvāra 20 minūtes, ja parastā – vismaz 35 minūtes, līdz gaļa lec nost no kaula.

Novāri pastu, kā norādīts uz iepakojuma.

Atkaulo vistas gaļu un liec buljonā. Pievieno saldo krējumu un vāri, līdz mērce biezē. Piejauc lingvini, apjauc un pasniedz, pārrīvējot cieto sieru pēc izvēles.

Deserts – rudens ābolkūka

Foto: Publicitātes foto

Mīklai:

  • Milti 300-350 g + apkaisīšanai
  • Vistu olas 1 gab.
  • Auksts ūdens 80-100 ml
  • Sāls un cukurs šķipsna

Kūkai:

  • 8 vidēja lieluma āboli
  • Kanēlis 1 t/k
  • Cukurs vai medus 2 ēd/k
  • Ola 1 gab.
  • Sviests, mīksts 1 ēd/k
  • Milti 1 ēd/k
  • Pasniegšanai:
  • Plombīra saldējums

Sajauc mīklas sastāvdaļas un ietin mīklu pārtikas plēvē. Liec ledusskapī uz 30 min. vai 1 h.

Sagatavo ābolu pildījumu. Izgriez āboliem serdes un sagriez mazākos gabalos. Sajauc tos ar kanēļa, olas, sviesta un miltu masu.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

Mīklu izrullē 28 + cm diametrā, plānu kā picu. Mīklu liec uz cepampannas ar cepampapīru. Centrā klāj ābolus, bet malas pieloki ciet. Malas apsmērē ar ūdeni vai papildus sakultu olu. Cep cepeškrāsns zemākā vai otrā zemākā plauktā. Samazini temperatūru līdz 180 grādiem, cep 30-35 min.

Pasniedz ar saldējumu.

Labu apetīti!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu