Ukrainā reģistrēts rekordliels jaunu inficēšanās gadījumu un upuru skaits (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ukrainā piektdien otro dienu pēc kārtas reģistrēts rekordliels jauno Covid-19 gadījumu un Covid-19 upuru skaits, un Kijeva gatavojas atkal ieviest stingrākus ierobežojumus.

Valstī ar aptuveni 41 miljonu iedzīvotāju diennakts laikā reģistrēti 23 785 jauni inficēšanās gadījumi. No Covid-19 miruši 614 cilvēki, liecina valdības publiskotie dati.

Kijevā no šodienas paredzēts slēgt restorānus, teātrus un citas publiskas vietas, ja vien visi to darbinieki nav vakcinējušies pret Covid-19.

Ukrainas varasiestādēm sākotnēji bija grūtības nodrošināt Covid-19 vakcīnas pietiekamā daudzumā un pārliecināt ukraiņus vakcinēties. Vakcinācijas kampaņu apgrūtinājusi arī viltotu vakcinācijas un testu sertifikātu izplatīšanās.

Taču vakcinēties gribētāju skaits ir pieaudzis pēc tam, kad vairākos vīrusa smagāk skartajos reģionos sāka pieprasīt uzrādīt vakcinācijas sertifikātus, lai iekļūtu publiskās vietās, tostarp skolās.

Amatpersonas šodien ziņo, ka 24 stundu laikā pret Covid-19 vakcinējušies 269 666 cilvēki, kas ir lielākais skaits kopš vakcinācijas kampaņas sākuma februārī.

Ukrainā pieejamas četras vakcīnas, arī "AstraZeneca", "Pfizer" un "Moderna", tomēr tikai 19% ukraiņu ir pilnībā vakcinēti, liecina oficiālās aplēses.

Kopš pandēmijas sākuma Ukrainā reģistrēti 2,7 miljoni Covid-19 gadījumu, 63 000 cilvēku nomiruši no Covid-19.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu