RAKUS gatavojas iedarbināt mobilo morgu (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

RAKUS Patoloģijas centra morgā no 72 vietām, brīvas palikušas vien 11. Tās, visticamāk, tikšot aizpildītas jau šajā nedēļas nogalē, jo mirst ne tikai Covid-19, bet arī citu slimību dēļ, tāpēc Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca (RAKUS) gatavojas drīzumā iedarbināt mobilo morgu, ziņo "TV3 Ziņas".

Eksperti apgalvo, ka valdības ieviestais "lokdauns" Covid-19 izplatību mazinās tikai pēc divām nedēļām, tādēļ līdz tam prognozē no Covid-19 mirušo skaita pieaugumu.

RAKUS Pataloģijas centra vadītājs Valdis Miķelsons stāsta, ka, ja slimnīcu sagaida pretī vēl tāda pati nedēļas nogale, kāda bija iepriekš, tad drošvien slimnīca būs spiesta iedarbināt mobilo morgu.

"Tur ir 44 vietas – mobilajā morgā – mēs to iedarbinām tikai krīzes situācijās. Tas bija Lieldienās un pērn Ziemassvētkos. Šobrīd izskatās, ka tā krīzes situācija būs atnākusi ātrāk,” norāda Miķelsons.

Turklāt veidojas līķu uzkrājums, jo neviens tos no morga neizņem, proti, ir situācijas, kad radinieki paši saslimst ar Covid-19 un nevar noorganizēt bēres. Tādos gadījumos no Covid-19 mirušie morgā aizņem vietu līdz pat trim nedēļām.

"Mums ir tādas situācijas, kad slimo visa ģimene, pat divi ģimenes locekļi ir miruši, divi guļ mājās. Diezgan objektīvi viņi nevar apglabāt šo nelaiķi. Tādā veidā tas process pagarinās,” sacīja Miķelsons.

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu