Kuldīgas novada pašvaldībā vakcināciju pret Covid-19 pabeiguši vai sākuši 90,1% darbinieku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Riteņbraucējs uz Tilta pār Ventu Kuldīgā.
Riteņbraucējs uz Tilta pār Ventu Kuldīgā. Foto: Edijs Pālens/LETA

No visiem Kuldīgas novada pašvaldības darbiniekiem, aptverot domes deputātus, pašvaldības administrāciju, iestādes, aģentūras, kapitālsabiedrības, kā arī pagaidu algotos darbiniekus, vakcināciju pret Covid-19 pabeiguši vai sākuši 90,1% darbinieku, informēja pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska.

Jau pašlaik simtprocentīgi vakcinējušies visi Kuldīgas novada domes deputāti, visi Vārmes pamatskolas pedagogi, Kuldīgas novada muzeja un Kuldīgas novada tūrisma attīstības centra darbinieki.

Vairākās iestādēs un aģentūrās - Kuldīgas kultūras centrā, Kuldīgas Attīstības aģentūrā, Skrundas kultūras namā, Skrundas pirmsskolas izglītības iestādē "Liepziediņš", Skrundas veselības un sociālās aprūpes centrā un vairākās citās - vakcinācija ir gandrīz simtprocentīga. Vakcinēti ir arī visi Skrundas veselības un sociālās aprūpes centra klienti.

No visiem Kuldīgas novada izglītības iestāžu darbiniekiem - pedagogiem un tehniskajiem darbiniekiem - vakcināciju pilnībā pabeiguši vai iesākuši vakcinācijas procesu 91,3%.

No visiem kapitālsabiedrību darbiniekiem, ieskaitot tehniskos darbiniekus, vakcināciju 21.oktobrī jau pilnībā bija pabeiguši vai iesākuši 86%, taču divas trešdaļas no vēl nevakcinētajiem plāno drīzumā sākt vakcinācijas procesu. No kapitālsabiedrībām gandrīz simtprocentīgi vakcināciju pabeiguši SIA "Kuldīgas siltumtīkli" un SIA "Kuldīgas ūdens" darbinieki.

14.oktobrī, kad Saeima apstiprināja prasību visiem valsts un pašvaldību darbiniekiem līdz 15.novembrim būt vakcinētiem pret Covid-19, vakcinācijas procesu sākuši nebija 388 darbinieki. Pēc nedēļas, 21.oktobrī, situācija ir būtiski uzlabojusies - 131 darbinieks ir sācis vakcināciju, bet vēl 72 cilvēki plāno sākt vakcināciju, sacīja Duļbinska.

Viņa uzsvēra, ka situācija mainās katru dienu, jo darbinieki maina domas par labu vakcinācijai un nolemj vakcinēties pret Covid-19.

Pašvaldība aicina visus iedzīvotājus, kuri vēl nav vakcinējušies pret Covid-19, lai pasargātu sevi un citus no smagas saslimšanas, izmantot iespējas vakcinēties.

Šodien no plkst.10 līdz 17 izbraukuma vakcinācijas punktā Kuldīgas vieglatlētikas manēžā, Dzirnavu ielā 13, Kuldīgā ikviens varēs vakcinēties bez iepriekšējas pieteikšanās.

Kuldīgas slimnīcas vakcinācijas kabinetā Kuldīgas vieglatlētikas manēžā, Dzirnavu ielā 13, Kuldīgā var vakcinēties tikai ar iepriekšēju pieteikšanos interneta vietnē www.manavakcina.lv vai, zvanot pa tālruni 8989. Vakcīnai var pieteikties arī pie sava ģimenes ārsta, ja ģimenes ārsta prakse to nodrošina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu