Ugunsdzēsēji Rīgā sestdien evakuējuši iedzīvotājus no divām daudzstāvu mājām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daudzstāvu ēkas Pļavniekos.
Daudzstāvu ēkas Pļavniekos. Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien Rīgā ugunsdzēsēji evakuējuši cilvēkus no divām daudzstāvu dzīvojamajām ēkām, pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Sestdien plkst.13.26 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur desmitstāvu ēkā kāpņu telpā starp piekto un sesto stāvu dega bērnu rati viena kvadrātmetra platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēti 23 cilvēki un divi cilvēki tika izglābti. Plkst.14.29 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Savukārt plkst.17.35 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur deviņstāvu ēkas atkritumu savākšanas telpā dega atkritumi četru kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas daļas tika evakuēti 25 cilvēki. Plkst.18.25 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Vakarā plkst.22.21 tika saņemts izsaukums uz Kuldīgas novada Ēdoles pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega dīvāns trīs kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēti trīs cilvēki un izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst.23.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 49 izsaukumus - 20 uz ugunsgrēkiem, 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Ugunsgrēkos sestdien izglābti trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu