Artūra Bērziņa darbs rotā jauno grupas "Cradle Of Filth" vāku (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Latviešu mākslinieks Artūrs Bērziņš radījis vāku populārās britu metāla grupas "Cradle Of Filth" svaigākajam albumam "Existence Is Futile", kas oficiāli nācis klajā 22. oktobrī.

"Albuma konceptuālais vadmotīvs ir eksistenciālās šausmas un bailes no nezināmā," preses paziņojumā raksta Bērziņš.

Šī ir jau trešā Bērziņa sadarbībā ar britu mūziķiem. Mākslinieks turpina interpretēt mākslas vēsturi.

"Existence Is Futile"
"Existence Is Futile" Foto: publicitātes

"Ja 2015. gada albuma vākā “Hammer Of The Witches” bija nolasāma atsauce uz Francisko Goijas “Sabatu”, bet 2017. gada “Cryptoriana” – uz Sandro Botičelli “Venēru”, tad šī albuma vāka bildē mākslas vēstures mīļotāji noteikti atpazīs motīvus no nīderlandiešu gleznotāja Hieronima Bosa “Pasaulīgā baudu dārza” triptiha labā spārna, kurā ir attēlota elle," tā Bērziņš.

Gada pirmajā pusē cita pasaulslavena grupa no smagā gala – portugāļu gotiskā metāla leģendas “Moonspell” arī izlaida savu jauno albumu “Hermitage” ar Artūra Bērziņa radīto vāku, kurā redzams mūks-eremīts, kurš iet pa jūras virsmu, attālinoties no pilsētas, kuras staltie debesskrāpji grimst ūdenī.

Jāmin, ka nesen galerijā Museum LV un kultūras centrā Grata JJ (Andreja Pumpura ielā 2, Rīga) noslēdzās mākslinieka personālizstāde “Latvijai ausīs jauna diena”, kuras ekspozīcijā bija iekļauta videospēle, lielformāta fotoinscenējumi, objekti un asamblāžas, kas apvienoti ciklā “Transpozīcijas”.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu