Krievijas robežsargi Kuršu kāpās aizturējuši Klaipēdas apriņķa mēru (14)

TVNET/Doždj
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wikipedia

Krievijas robežsargi Kuršu kāpās par robežpārkāpumu aizturējuši Klaipēdas apriņķa mēru Broņu Markausku un vēl divus citus lietuviešus, vēsta Lietuvas mediji.

Kuršu kāpas ir smilšu strēle, kas atdala Kuršu jomu no Baltijas jūras. Viena daļa Kuršu kāpu pieder Lietuvai, savukārt otra daļa - Krievijas Kaļiņingradas apgabalam.

Lietuvas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka Krievija aizturējusi trīs Lietuvas pilsoņus, taču sīkāku informāciju nesniedza. Iestāde norādīja, ka situācijas risināšanā iesaistījušies Lietuvas konsulāta Krievijā darbinieki.

Markausks savā "Facebook" kontā apstiprinājis, ka makšķerējot esot nejauši šķērsojis Krievijas robežu. "Esmu labs makšķernieks, bet, kā izrādās, ar orientēšanos sokas ne pārāk labi," viņš raksta. "Iespējams, esat jau dzirdējuši par incidentu. Vēlos apstiprināt, ka šī informācija ir patiesa. Makšķerējot Kuršu kāpās, es nejauši šķērsoju Krievijas valsts robežu. Mani aizturēja un piemēroja naudassodu. Nožēloju notikušo. Lieta nav no patīkamākajām, un es jau dodos mājās. Vēlos pateikties mūsu valsts konsulāta amatpersonām par operativitāti un sniegto palīdzību."

Portāla "15min.lt" rīcībā esošā informācija liecina, ka katram aizturētajam piemērots naudassods 2000 rubļu (24 eiro) apmērā.

Markausks Lietuvas Seimā tika ievēlēts 2016.gadā. Drīz pēc tam viņš kļuva par zemkopības ministru, paliekot amatā līdz 2018.gadam.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu