Linkaits: Nekādi ierobežojumi aviācijas nozarē nav gaidāmi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Nekādi ierobežojumi saistībā ar cīņu pret Covid-19 izplatību Latvijā aviācijas nozarē nav gaidāmi, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

"Patlaban Eiropā nav tādas valsts, kur epidemioloģiskā situācija būtu kritiskāka nekā Latvijā. Līdz ar to, ja mēs mēģinātu ierobežot lidojumus, tad mēs mēģinātu pasargāt citu Eiropas Savienības valstu pilsoņus no Latvijas situācijas," sacīja ministrs.

Viņš norādīja, ka Latvijas iedzīvotāji labprāt izmanto iespējas doties uz citām valstīm. Tie, kuri var atļauties, dodas "pārziemot" šo laiku, strādājot attālināti no citām valstīm.

Vienlaikus ministrs atzina, ka vērojamas izmaiņas pasažieru plūsmās.

"Daudzi ārvalstu viesi, kas vēlējās iebraukt Latvijā, ir mainījuši savus lēmumus un atceļ lidojumus uz Latviju,"

sacīja Linkaits, atzīstot, ka tam būs negatīva finansiāla ietekme uz Latvijas lidsabiedrību "airBaltic".

Patlaban vēl gan esot pāragri runāt par papildu atbalsta nepieciešamību "airBaltic". Pašreizējie dati liecina, ka "airBaltic" ir par 10 miljoniem eiro mazāki ieņēmumi salīdzinājumā ar biznesa plānu.

Kā ziņots, Ministru kabinets augustā pieņēma konceptuālu lēmumu par līdz 90 miljonu eiro papildu ieguldījumu "airBaltic" pamatkapitālā, kas vēl jāapstiprina Eiropas Komisijai.

"airBaltic" koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 49,963 miljoni eiro, kas ir par 41,6% mazāk nekā pērn šajā periodā, savukārt koncerna zaudējumi samazinājās trīs reizes - līdz 61,515 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu