Video ⟩ Duntes ielas velojoslu eksperimentam iztērēti jau vairāk nekā 40 tūkstoši

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Duntes iela Rīgā.
Duntes iela Rīgā. Foto: Google Maps

Četru kilometru garajā posmā velojoslu un transportlīdzekļu joslu uzklāšana izmaksājusi 35 tūkstošus eiro. Pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadības un "Rīgas satiksmes" pārstāvju norādēm velojoslas viena kilometra (abās ceļa pusēs) likvidētas, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Šī viena kilometra velojoslu demontāža izmaksājusi aptuveni astoņus tūkstošus eiro. Pašreizējais Duntes ielas velojoslu eksperiments izmaksājis vairāk nekā 43 tūkstošus eiro. Tāpat izdevumiem jāpieskaita arī uzstādītie stabiņi un attiecīgo piktogrammu uzkrāsošana.

Velojoslas četru kilometru garajā posmā izveidotas vien septembra sākumā. Jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša viens kilometrs demontēts.

"Satiksmes organizācija saglabājas esošā, vietās, kur nav velojoslas, velobraucējiem jāpārvietojas, vai nu pa ietvi, neradot apdraudējumu gājējiem, vai ielas braucamo daļu," tā Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Lelde Rudzika.

Pilsētplānotāji visā pasaulē izmanto dažādus simulatorus, lai pārbaudītu, kā satiksmi ietekmēs plānotās izmaiņas. Tas ir krietni lētāk un satiksmi mazāk traumējošāk.

"Lai nevajadzētu kaut ko ņemt mērogā, krāsot, iztērēt daudz naudas, radīt lielas neērtības, sākotnēji parasti to izdara datorā. Veic gan auto, gājēju plūsmu modelēšanu. Tā var noskaidrot, kā veidosies plūsma. Cik efektīvs rādās konkrētais risinājums. Virtuālā vidē kļūdas var pieļaut vienalga, cik daudz. Tas nevienu neskars," tā Satiksmes drošības speciālists Oskars Irbītis.

Rīgas domes Satiksmes departaments neizmanto šādas programmas, tās pieejamas, piemēram, Rīgas Tehniskās universitātes speciālistiem.

Video: raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu